TBMM'de bugün görüşülmesi beklenen havacılık iş koluna grev yasağı getiren kanun teklifine tepki gösteren Türk Hava Yolları'nda (THY) görevli çok sayıda kabin memuru, Atatürk Havalimanı'nda eylem için toplandı.

Kabin memurları, çeşitli sloganlarla söz konusu düzenlemeyi protesto etti. Memurlar, uçuşa giden meslektaşlarını da ikna etmeye çalıştı.

THY Teknik A.Ş. çalışanlarından yaklaşık 200 kişilik bir grup da, iş bırakarak eyleme destek verdi.

Eylem nedeniyle havalimanına çok sayıda Çevik Kuvvet ekibi yönlendirildi.

İş bırakma eyleminin gece yarısına kadar devam etmesi bekleniyor.

100'DEN FAZLA SEFER İPTAL
Eylem nedeniyle pek çok iç ve dış hat seferlerinde sorunlar yaşanıyor. Bazı sefeler iptal edilirken, bazı uçuşlarda da gecikmeler oluyor.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, sadece THY'nin seferlerinde aksamalar yaşandığını söyledi. Yıldırım, "Şu ana kadar 104 sefer iptal oldu" dedi.

Eylemin devam etmesi durumunda önlem alacaklarını belirten Yıldırım, "Yaşananlarla ilgili hukuki bir sorunun ortaya çıkacağı muhakkaktır. Sorun kısa sürede çözülmezse bir şekilde önlem almak ve gerekli adımları atmaktan geri durmayız."

ÇAĞLAYAN: GREV YOK, İŞ YAVAŞLATMA
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, THY'deki iş yavaşlatmaya ilişkin, ''Şu anda bir grev yok, alınmış bir karar yok.. İş yavaşlatma söz konusu... Türkiye bir hukuk devleti, demokratik anlayışların hakim olduğu bir yapı içinde, hukuksuz yapılan her şeye karşıyız. Kim ne yapıyorsa hukuku aşmamak, başkasının haklarına tecavüz etmemek kaydıyla yapabilir, buna saygılıyız ancak herhangi bir hukuki dayanağı olmayan davranışlara karşıyız'' dedi.

REDHACK'TEN EYLEME DESTEK
Öte yandan, Redhack isimli hacker grubu, eyleme destek vermek için THY'nin internet sitesine siber saldırı düzenledi.

Olayı doğrulayan Bakan Yıldırım, "THY sitesine saldırı girişimi olmuş, henüz altyapı tahrip edilmiş değil" diye konuştu.

THY'DEN YOLCULARA UYARI
Bu arada, THY yetkilileri, yolcuların havalimanına gelmeden önce 444 0 849 numaralı çağrı merkezini aramalarını istedi.


NTV