Mimarlar Odası ve Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası'na bağlı bir grup sabah saatlerinde Kadıköy Adliyesi önünde toplandı.

Grup, Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı'na hazırladıkları üç sayfadan oluşan dilekçeyi sundu.

Dilekçede, yangının kasıtlı bir eylem sonucu meydana gelmiş olması da dahil tüm ihtimallerin titizlikle incelenmesi istendi.

Sorumlular hakkında görevi ihmal ve kötüye kullanmaktan kamu davası açılması da talep edildi.  

Açıklamaların ardından grup olaysız dağıldı.

Delil toplama tamamlandı

Haydarpaşa Garı'nda çıkan yangınla ilgili soruşturma kapsamında görevlendirilen bilirkişi heyeti de delil toplama ve inceleme çalışmalarını tamamladı.

Kadıköy Cumhuriyet Savcısı Selahattin Aydoğdu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, inşaat mühendisi bir öğretim görevlisi, bir elektrik mühendisi, bir kimya mühendisi ile yangın uzmanından oluşan 4 kişilik bilirkişi heyeti, olay yerindeki delil toplama ve inceleme işlemlerini tamamladı.

Bilirkişi heyetince toplanan delillerin incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu'na gönderildiği, ayrıca olayla ilgili bazı üniversitelere ve olay günü rüzgarın yangın üzerindeki etkisini değerlendirmek üzere de Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'ne yazı yazıldığı öğrenildi.

Şu ana kadar yangının çıkış sebebi ve bilirkişi heyetin incelemelerine ilişkin savcılığa henüz rapor ulaşmadığı, heyetin, Adli Tıp Kurumu, üniversiteler ve Meteoroloji ile diğer birimlerden gelen bilgiler üzerine detaylı raporunu hazırlayarak savcılığa sunacağı bildirildi.





Cnn Türk