Münevver Karabulut davasında 'suçluyu kayırma' suçlamasıyla 3 yıl hapis cezasına çarptırılan Hayyam Garipoğlu yurt dışına kaçtığı ileri sürüldü. 

İddia Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir'den geldi.

Vahşi cinayetin faili Cem Garipoğlu'nun amcası olan Hayyam Garipoğlu'nun 21 Mayıs'ta Almanya'ya kaçtığını söyleyen Epözdemir, "Savcılığa verdiğimiz dilekçemizin üzerine yakalama kararı çıkartılsaydı, bugün suçlular cezalarını çekiyor olacaktı'' dedi.

Hayyam Garipoğlu hakkında, sahibi olduğu Sümerbank'ın içinin boşaltılması davasında verilen yurt dışına çıkış yasağı temmuz ayına kadar kaldırılmıştı.

Savcılığa, 'yakalama emri' için başvuruda bulunduklarını söyleyen Epözdemir, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı'nın da bu taleb verdiğini ve gereğinin yapılması için infaz bürosuna dosyayı sevk ettiğini aktardı.

Avukat Epözdemir sonraki gelişmeleri ise şöyle anlattı:

"İnfaz savcısı, resen gereğini yapması ve yakalama emrini çıkartması gerekirken mahkemeye yazı yazıyor. Mahkeme, 'Ben karar verdim kesinleşti, el çekiyorum dosyadan, benim karar verme yetkim yok, infaz savcılığının var' diyor. Hayyam Garipoğlu, 21 Mayıs'ta Almanya'nın Nürnberg kentine uçuyor. Savcılığa verdiğimiz dilekçemizin üzerine yakalama kararı çıkartılsaydı, bugün suçlular cezalarını çekiyor olacaktı.''

'KAÇIŞINA ZEMİN HAZIRLANDI'
Bu durumu konuşmaktan bir hukukçu olarak utanç duyduğunu söyleyen Epözdemir, ''göz göre göre kozmik bir kararla Hayyam Garipoğlu'nun yurt dışına çıkışına zemin hazırlandığını'' ileri sürdü.

'SUÇ İNFAZ SAVCISININ'
Epözdemir, mahkemenin ve polisin hiçbir ihmali olmadığını, görevin infaz savcılığında olduğunu ve herkesin topu birbirine attığını savundu.

Münevver Karabulut cinayetinde Cem Garipoğlu'nun 24 yıl, Hayyam Garipoğlu, Tülay Makbule Garipoğlu, 2 genel müdür ve 1 şoförün de 3'er yıl ceza almıştı.

NTV