Hukukihaber.net’in görüştüğü bazı hazine avukatları: “Öyle ki tapuda isim tashihi davalarında verilen kararları, izale-i şuyuu davalarında verilen kararları, miktarı düşük tazminatları, Ceza davalarında verilen hükmün açıklanmasının ertelenmesi kararlarını, zamanaşımından dolayı ortadan kaldırma kararlarını temyiz edilir oldu. Hatta, tashihi karar yolu açık olan her Yargıtay ve Danıştay ilamına karşı tashihi karar yoluna gidilir oldu” dediler.
 
Hukukihaber.net’e ulaşan verilere göre; Hazine Avukatlarının baktığı dava dosya sayısı 550.000 civarında ve buna 100 000 civarında da idari dava eklenmiş durumda.
 
Hazine Avukatları, yeni KHK dan sonra istifa etmeye hakimliğe geçmeye ve noterliğe geçmeye başladılar. 666 sayılı KHK ile getirilen eşit işe eşit ücret düzenlemesinin sonucu bu durumun oluştuğu  belirtilmektedir.

Zaten, binlerce dosya yükü altında eilen Hazine Avukatlarına ilave iş yükü yüklendiğini, bu gidişle yakında maliyede tecrübeli avukat kalmayacağını belirten hazine avukatları, huzursuz olduklarını ve bir çıkış yolu aradıklarını ifade ettiler.
 
Hukukihaber.net’e konu hakkında açıklama yapan bazı avukatlar ise; “zamanla her kamu kurumunun kendi bünyesine alacağı avukatlarla çalışacak olması ve yeni gelen avukatların dosyaları takip edecek olması nedeniyle hazine avukatlarının KHK ile yetkilerinin kalkmasından dolayı hukuki ve cezai sorumlulukları doğması ihtimaline binaen kendilerini ve tabii olarak Muhakemat Müdürlerini korumak için bu yola gittiklerini” bildirdiler. hukukihaber.net