Emekli Askeri Hakim Faik Tarımcıoğlu, Cihaner davasında yeni hedefin ses kaydındaki gibi konuyu uyuşmazlık mahkemesine götürmek olduğunu söyledi.

Yargıtay 11. Ceza Dairesi'nin Ergenekon’un Erzincan ayağıyla ilgili davanın tutuklu sanıklarından Başsavcı İlhan Cihaner'i kurtarma operasyonunu anlatan ses kaydıyla birebir örtüşen bir karara imza atması tartışmaları da beraberinde getirdi.

Daire, Cihaner'in Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘Ergenekon terör örgütüne üye olmak’ suçlamasıyla yargılandığı dava ile ‘Görevi kötüye kullanma, evrakta sahtecilik ve imar kirliliğine neden olmak’ iddialarıyla yargılandığı davanın birleştirilmesi ve Yargıtay Cumhuriyet Savcısı’nın talebi doğrultusunda birleştirme kararının ardından her iki davada tutuklu tüm sanıkların tahliyelerini kararlaştırmıştı. Emekli Askeri Hakim Faik Tarımcıoğlu'na göre yeni hedef ise ses kaydındaki gibi konuyu uyuşmazlık mahkemesine götürmek.

CHA'nın sorularını cevaplayan Tarımcıoğlu, yarınki duruşmada herhangi bir şeyin olmayacağını, bir ilerleme kaydedilemeyeceğini belirtti. Duruşmada Cihaner'in avukatlarının sürekli "İstanbul'daki birleştirme kararının yeniden gözden geçirilmesini, Yargıtay kararının göz önüne alınmasını" talep edeceklerini ileri süren Tarımcıoğlu, "Bir hay huy içerisinde geçecektir. Eğer mahkeme kararında ısrar ederse uyuşmazlığa gider. Zaten istenen de o. İnternete düşen ses kaydında çizilen yol haritasında bir uyuşmazlık lafı var. Oraya gönderilmesi isteniyor. Mesele odur. Aslında normalde 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin olaya bakması lazım. Yargıtay 11. Ceza Dairesi'nin bakmaması lazım. Terör suçlarına bakan 9. Ceza Dairesi'nin yetkilerini gasp etmek anlamına gelir. Doğru bir karar vermemiştir Yargıtay. Ama iş uyuşmazlığa gidene kadar böyle ortada sürüncemede kalacaktır." dedi.

SES KAYITLARINA GÖRE DAVA UYUŞMAZLIĞA GÖTÜRÜLECEK
İki Yargıtay üyesinin internete düşen ses kaydı, Ergenekon’un Erzincan ayağıyla ilgili davanın tutuklu sanıklarından Başsavcı İlhan Cihaner’i kurtarmak için yapılan planı gözler önüne seriyordu.

İddialara göre, skandal konuşma Yargıtay 8. Daire üyesi Hamdi Yaver Aktan ile 10. Hukuk Dairesi üyesi Fatih Arkan arasında geçiyordu. Aktan olduğu ileri sürülen kişi, Yargıtay üyelerinden bazılarını ‘korkaklıkla’ suçluyordu. Yargıtay 11. Ceza Dairesi’nin dosyayı kuryeyle istediğini anlatıp, ‘tüm sanıkları tahliye edeceğini’ söylüyordu. Kararı verecek olan Daire Başkanı Ersan Ülker’e de Yargıtay Başkanlığı’nı vaat ettiğini şöyle vurguluyordu: “Ersan Ülker’e dedim: Bunu yaparsan Yargıtay başkanısın. Üç tane adaysınız Abdurrahman Yalçınkaya, Kadir Özbek ve sen. Hepsine söyledim. Bunu yapan geçer.”

İŞTE O DİYALOGLAR
- Generalim nasıl, morali iyi mi?
- Beni görünce iyi oldu. Dedim ki duruşmaya yetişemezsin. Şimdi bir rapor al, dedim. İstirahatlı ya bir görev çıkarttır. 'Ben dedi söylerim görev de çıkartırım.' Bizimkini iyi tutuyor Genelkurmay. Rahatlatmak istiyorlar.
- Adli müşavir dedi ki, "Şu uyuşmazlık mahkemesine uyuşmazlık çıkarmadan götüremez miyiz? diye düşünüyorum."
- Götüremeyiz.
- Ama içeriği de konuşmak lazım. Askeri Yargıtay'la, başsavcısıyla.
- Uyuşmazlıktan geçmez, kemikleşirse sıkıntı çıkar.
- Kötü olabilir hepsini tahliye edeceğiz.
- Askeri Yargıtay başsavcısı iyi adamdır. İsmini unuttum uyuşmazlıkta beraber görev yaptık.
- Zaman kalmadı bu hafta orası bir karar verecek.
- Ben o zamana kadar başsavcımla da (Cihaner) görüşeyim.
- Ayın ikisini bekleyelim. İnşallah gücü yetecektir.
- Bu davayı buraya getirdik mi biz bu davayı bitiririz.



CHA