Muğla 2’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik suikast girişimi ile ilgili davada geçtiğimiz günlerde MAK timinde görevli Gökhan Güçlü üzerinde HERO (kahraman) yazılı tişörtle gelmişti. Yaşanan bu olayın ardından Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmıştı. Muğla Cumhuriyet Başsavcısı İlyaz Yavuz yaşanan olaylarla ilgili basın toplantısı düzenledi.

Başsavcısı İlyas Yavuz “ Suikast timinde bulunan Gökhan Güçlü duruşmaya üzerinde HERO yani kahraman yazılı bir tişörtle çıkmıştı. Bu olayla ilgili yaptığımız araştırmada HERO yazılı tişörttün 22 Mayıs tarihinde sanığın kız kardeşi Bahar Güçlü tarafından Trabzon’dan PTT kargo aracılığıyla gönderdiğini belirledik. 24 Mayıs tarihinde kargo cezaevine ulaşmış. 30 Mayıs tarihinde de tişört Gökhan Güçlü’ye teslim edilmiş.

Tişörttün gönderildiği kargonun içerisinde bir adet mektupta bulundu. Mektup cezaevi yönetimi tarafından okunduktan sonra sanığa teslim edilmiş. Bahar Güçlü imzalı mektupta ‘Sana küçük bir hediye aldım. Üzerinde kahraman yazıyor. Sen bizim kahramanımızsın’ yazılıymış. Aynı dönemde sanığın annesi ile yaptığı telefon konuşmasının kaylarında annesi sanığa ‘Bahar sana bir tişört aldı. Tişörttü aldın mı diye sormuş. Sanık Gökhan Güçlü’de evet aldım kargoyu’ yanıtını vermiş” dedi.

Muğla Cumhuriyet Başsavcısı İlyaz Yavuz “ Konuyla ilgili idare ve adli soruşturma başlatıldı. Bahar Güçlü ve sanık Gökhan Güçlü hakkında terör örgütü propagandası yapmaktan soruşturma başlatıldı. Ayrıca cezaevi yönetimi hakkında da idaresi soruşturma başladı” dedi.


Akşam