Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Meclis Genel Kurulu'nda Yargılama Sürelerinin Uzunluğu ile Mahkeme Kararlarının Geç veya Kısmen İcra Edilmesi ya da İcra Edilmemesi Nedeniyle Tazminat Ödenmesine Dair Kanun Tasarısı'nın 9. maddesi üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, "Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu 4 yıldan bu yana Ergenekon davasından tutuklu. Karaciğer kanseri başlangıcı tanısı konulan Hilmioğlu'na uzmanlar üniversite hastanesinde tedavi edilmesi gerektiğine dair rapor vermelerine rağmen Adli Tıp Kurumu devlet hastanesinde tedavi edilmesini kararlaştırdı, yetersiz şartlarda bir devlet hastanesinde 4 jandarma 2 infaz koruma memurunun gözetimi altına tedavi olmaya çalışıyor. Düzenleme yapmayı düşünüyor musunuz?" diye sordu.
 
Adalet Bakanı da, "Biz yasaları yaparız, uygulamalarını takip ederiz, aksaklıklar varsa bu aksaklığı giderecek düzeltme hareketlerini bu parlamentoda yaparız ama onun ötesinde mahkemelere, soruşturma ve kovuşturma yapan makamlara "şunu şöyle yapın ya da yapmayın' şeklinde bir talimat verme bir telkinde bulunma imkanımız yok" yanıtını verdi.
 
Görüşmelerin ardından 9. madde kabul edildi. (ANKA)