Adalet Bakanlığı, Hizbullah terör örgütü mensuplarının cezaevinden internet sayesinde örgütü yönettikleri iddiasının gerçek dışı olduğunu bildirdi.

Adalet Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada cezaevlerinde uygulanan eğitim ve iyileştirme programları kapsamında hükümlü ve tutukluların uzaktan öğrenim imkanından yararlanabildiğini, uzaktan öğrenim programına katılanların personel gözetiminde, sıkı bir denetim altında ve sadece ilgili eğitim kurumuna ait internet sayfasıyla sınırlı olarak internetten faydalandırıldığı ifade edildi. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan alınan bilgiye göre basında adı geçen şahsın Mersin Üniversitesi Mersin Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama (Uzaktan Eğitim) bölümüne kayıt yaptırma talebi üzerine diğer hükümlü ve tutukluların yararlandığı bu imkanı kullandığı belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Söz konusu tutuklu, Diyarbakır Kapalı Ceza İnfaz Kurumu İdare ve Gözlem Kurulu kararı ile idarenin belirlediği gün ve saatte, personel gözetiminde, sadece kayıtlı olduğu okula ait internet sitesiyle sınırlı olarak Bilgisayar odasındaki bilgisayardan internete girebilmiştir. Eğitimin tamamlanmasıyla birlikte bu imkandan yararlanma hakkı sona ermiştir. Diğer tutuklular da aynı koşullar altında bu haktan istifade edebilmektedirler. Ayrıca uzaktan eğitim programına kayıtlı olanlar dışında hiçbir hükümlü ve tutukluya internet kullandırılmamaktadır. Yukarıda da vurgulandığı gibi "Hizbullah terör örgütü mensuplarının cezaevinden internet sayesinde örgütü yönettikleri' iddiası gerçek dışıdır."(ANKA)
(HH/ÖMR)