(İHA) - Hopa Kaymakamlığı önünden hareket eden kalabalık grup, "Hopa çocuklarına sahip çıkıyor" yazılı pankartıyla Hopa meydanına kadar yürüdü.

Derelerin Kardeşliği Platformu Hopa sözcüsü Kadir Alparslan, meydanda bir konuşma yaptı. Alparslan konuşmasında, "Yüreği sevgi ile dolu, yüreği insanlık ile dolu Hopa'mız, malesef eşkiya damgasına maruz kalmıştır. Yaklaşık 5 aydır sürdürdüğümüz derelerimize sahip çıkma mücadelemizin bir sonucu olarak burada bir arkadaşımızın öldürülmesiyle deremize kan bulaştı. Evet biz eşkiyayız, bunu kabul ediyoruz. Derelerimizi size peşkeş çektirmeyeceğiz. Yalanlarına, talanlarına teslim olmayacağız. Asla bunu başaramayacaksın" dedi.

Protesto yürüyüşü sırasında polisin çevrede geniş güvenlik tedbiri alması dikkat çekerken polis, protestoculara müdahale etmedi. Protestocu grup, gösterinin ardından slogan atarak tekrar hükümet binasına geri döndü. Grup, Erzurum'dan gelecek kararın sonucunu meydanda beklemeye devam edeceklerini belirtti. Grup, devam eden gözaltıların da bir an önce bitmesini istedi.