Özbek şöyle konuştu:

"Bzim hiçbir şekilde yaptığımız uygulamada, kararın hukukiliğinden endişemiz, yanlışlığıyla ilgili söylenelere peki dememiz söz konusu değil. Olayın siyasileştirlmesine karşıyız. Yaptığımız işlemin siyasetle uzaktan yakından ilgisi yok. Yaptığımız işlemin altı doludur. Bizim aylardır Adalet Bakanlığı'ndan beklediğimiz yanıtlar vardı. Onların hiçbirine cevap verilmedi. Ve daha fazla kayıtsız kalamayıp bu yetki düzenlemesini yaptık.

Sanki bu olay, yargı reformu adı altında HSYK'nın yapısının bir an evvel değiştirlmesine, bu kurumdan kurtulunmanmasına yönelik olarak yürütülmeye başladı.

Yürütmenin bu güne kadar göstermediği yargı bağımsızlığı duyarlılığını da neden ortaya çıkardığını da anlamış değiliz. Olay artık suyumu bulandırma meselesine gitmektedir. Sayın Gül'den tarafsız bir değerlendirme beklemekteyiz."

Yargıdan Adalet Bakanı'na cevap

Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Adalet Bakanı'na aynı sertlikte yanıt vermiş, "İhsas-ı reyi kimseden öğrenecek değiliz" demişti.  HSYK Başkanvekili Kadir Özbek ise, "Kurulmuş bir zemberek gibi konuşan bir adalet bakanı var" demişti.

CNN TÜRK