HSYK, Kılıçdaroğlu'nun "Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ndeki yolsuzluk dosyalarının kapatılması için HSYK üyeleri devreye girmiştir" şeklindeki değerlendirmesine yazılı bir açıklamayla yanıt verdi. HSYK'nın yeni yapısıyla göreve başladığı tarih olan 25 Ekim'in aynı zamanda "Avrupa Adalet Günü" olarak da kutlandığının altı çizilen açıklamada, hukuk fakültelerinin bulunduğu 11 ilde yapılan 'Yargı Günü' etkinliklerinden birinin de 25-27 Ekim tarihlerinde Kayseri'de yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, "Kayseri Melikşah Üniversitesi'nde, akademisyenlerin, hukuk fakültesi öğrencilerinin ve Kayseri Adliyesi'nde görev yapan hâkim ve Cumhuriyet savcıların katılımı ile yapılan "Yargı Günü" etkinliklerine kurulumuzu temsilen üyeler Prof. Dr. Bülent Çiçekli ve Ali Aydın 27 Ekim 2011 tarihinde katılmışlardır. Ayrıca Eskişehir, Trabzon, Çanakkale, Konya, Adana, İzmir, Antalya, Erzincan, Diyarbakır, Malatya illerinde yapılan yargı günü etkinliklerine de kurulumuzu temsilin kurul üyelerimiz katılmıştır" denildi.

Haber ve yorumlara konu Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Kayseri Büyükşehir Belediyesi görevlileri ve diğer şahıslarla ilgili soruşturma sonucunda 23 Ekim 2011 tarihinde "kovuşturmaya yer olmadığına dair karar' verildiği belirtilen açıklamada, "Bu kararın 26 Ekim 2011 tarihinde Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı tarafından onaylandıktan sonra ilgililere 2 Kasım 2011 tarihinden itibaren tebliğ edilmeye başlandığı, Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 28 Kasım 2011 tarihli bilgilendirme konulu yazısından anlaşılmaktadır" denildi.



Yargı Günü etkinlikleri nedeniyle HSYK Üyelerinin Kayseri'ye gitmelerinden önce soruşturma sonuçlandığı belirtilen açıklamada, "Kurul üyelerinin soruşturmaya etki ettikleri iddiası gerçeği yansıtmamaktadır. 11 ilde çok önceden planlanan bir etkinlik çerçevesinde yapılan ziyarete bu şekilde bir anlam yüklenmesi, kurulumuza ve fedakârca görev yapan yargı mensuplarına güvensizlik oluşturmak amacıyla yapılmış maksatlı bir açıklama olarak değerlendirilmiştir" denildi.

Açıklamada ayrıca, iddia sahiplerinin bu iddialarını doğrulayacak bilgi ve belgeleri kurula iletmeleri halinde ilgililer hakkında HSYK Genel Kurulu'nun gereğini yapacağından kimsenin kuşkusu olmaması gerektiği ifade edildi.(ANKA)