Terörle mücadelede hukukun dışına asla çıkmadıklarını, hiçbir şeyin üzerini örtmediklerini söyleyen Orgeneral Özel, insan haklarına vurgu yaptı: "Güvenlik ihtiyaçları ile insan hakları arasındaki denge iyi kurulmalı. Terörden zarar görenlerin de insan hakları unutulmamalı."

2. Ordu Komutanı Orgeneral Necdet Özel, görevini Korgeneral Servet Yörük'e devretti. 2. Ordu Komutanlığı'nda düzenlenen devir teslim törenine, 30 Ağustos 2010'dan itibaren Genelkurmay Başkanlığı'nı üstlenecek Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner de katıldı. Törende konuşan Orgeneral Özel, görev süresi içerisinde bölücü terörle mücadeleyi tamamen hukuk kuralları içinde yürüttüklerini belirtti. Orgeneral Özel, şöyle konuştu: "Hukuk dışı hiçbir faaliyete izin vermedik. Basında yer alan her iddiayı büyük bir ciddiyet ve duyarlılıkla inceledik, soruşturduk ve ilgili makamları bilgilendirdik. Bir başka ifadeyle hiçbir şeyin üzerini örtmedik.''

Necdet Özel, tahsis edilen devlet imkan ve kaynaklarını en rasyonel şekilde kullanmaya çalıştıklarına dikkat çekti. Vatandaşların güvenliği, huzuru ve refahı için bölücü terörün ülke gündeminden düşürülmesinin önem taşıdığına dikkati çeken Özel, şu ifadeleri kullandı: "Bu nedenle, devletimizin bütün kademeleri aynı anlayış ve kararlılıkla hareket etmeli, vatandaşlarımızı birbirine düşürme çabalarına fırsat verilmemeli, sağduyu hakim kılınmalı, yasaların uygulanmasına özen gösterilmeli. Güvenlik ihtiyaçları ile insan hakları arasındaki denge iyi kurulmalı, insan hakları savunulurken terörden zarar görenlerin veya görebilecek olanların da insan hakları unutulmamalı. Medyanın bu mücadelede önemli bir yeri olduğu noktasından hareketle basın yayın kuruluşlarımızın ülke menfaatlerini ve hassasiyetlerini daima göz önünde tutmalarının gerekliliğine inanıyorum.''

Orgeneral Özel, 2 yıl boyunca, tarihi şan ve şerefle dolu 2. Ordu Komutanlığı görevini her zaman olduğu gibi Atatürk ilke ve devrimlerinin rehberliğinde sürdürdüğünü belirterek, görev süresi boyunca, bölge halkının huzur ve güvenliğine ilişkin olarak, ordu sorumluluk bölgesindeki 17 ilin valileri, diğer mülki ve bazı yerel yöneticileriyle işbirliği içinde olduğunu, her zaman desteklerini gördüğünü ifade etti.

Korgeneral Servet Yörük ise Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin, anayasal yapısına, toprak bütünlüğüne ve ulusal birliğine yönelik saldırılarla karşı karşıya kaldığını söyledi. Yörük, bu saldırıların ortak hedefinin Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin üniter yapısını ve ulus bilincini ortadan kaldırmak olduğunu söyleyerek, mücadelelerinin azim ve kararlılıkla süreceğini aktardı.