28 Şubat alt komisyonu taslak raporunda yer alan bilgiye göre yapılan kanunsuzluk bununla da sınırlı kalmadı. Müteakip dönemde yapılan sınavlara katılarak sınavı kazanan imam hatip mezunlarının da mülakatlarda elenmesi sağlanarak görev almalarının önüne geçildi.

Raporda o günlerde imam hatip okullarının kapatılması ile ilgili bazı projeler düşünüldüğü ancak ülkenin içinde bulunduğu ekonomik kriz ve siyasi iktidarın zayıflığı nedeniyle düşünülen projelerin uygulamaya konulamadığı vurgulandı.

EŞİT AĞIRLIKTAN VAZGEÇİLDİ

Raporda 1997 yılı sonunda İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü'ne seçilen Kemal Alemdaroğlu'nun uygulamaları da şu ifadelerle yer aldı: "24 Haziran 1998’de Ankara'da yapılan bir toplantıda, Hukuk ve Siyasal Bilgiler Fakültelerinin durumu tartışılmıştır.

Toplantıda İstanbul Üniversitesi Rektörü Kemal Alemdaroğlu, Başkent Üniversitesi Kurucu Rektörü Mehmet Haberal ve Kocaeli Üniversitesi Rektörü ile Türkiye Barolar Birliği başkanının ortak girişimi olarak "Hukuk Fakültelerine Türkçe- Matematik puanı ile öğrenci alınması" talebi gündeme getirilmiş, dönemin psikolojik savaş şartlarına da uygun düşen bu talep, bir emir gibi telakki edilerek Yükseköğretim Genel Kurulu'nun 30 Temmuz 1998 tarihli toplantısında kabul edilmiştir. Bu kararla sadece hukuk fakülteleri değil, aynı zamanda 'kamu yönetimi programlarına' da Türkçe-Matematik puanına göre öğrenci yerleştirilmesine karar verilmiştir."