Erzincan'da hukuk fakültesi öğrencisi ve şehit yakını olan Büşra Karaaslan, kentte, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karışmakla suçlanan sanıklara açılan 2 davaya müdahil olmak için mahkemeye müracaat etti.

Diyarbakırlı ailenin 4 çocuğundan biri ve Erzincan Hukuk Fakültesi 3. sınıf öğrencisi olan 20 yaşındaki Büşra Karaaslan, hem hukuk fakültesi öğrencisi olması hem de 15 Temmuz'daki darbe girişiminde amcası Mehmet Karaaslan'ın şehit edilmesi nedeniyle, Erzincan'da FETÖ'nün darbe girişimine karıştıkları öne sürülen sanıklara açılan iki ayrı davaya müdahil olmak için davalara bakan Erzincan 2. Ağır Ceza Mahkemesine başvurdu.

Dilekçesini mahkemeye verdikten sonra gazetecilere açıklamada bulunan Karaarslan, "Bir hukukçu olarak adaletin tecelli etmesi için uğraşmam gerektiğini düşündüm. Davaya müdahil olmak istememde, amcamın 15 Temmuz'da şehit olmasının da büyük etkisi oldu. Sosyal medyada Erzincan Barosu Başkanı Adem Aktürk'ün darbe davalarına müdahil olduğunu gördüm ve davalara müdahil olarak katılmak istediğimi baro başkanımıza ilettim." dedi.

Karaarslan, amcasının darbe girişimi gecesi İstanbul'daki 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden geçip yakınlarıyla helallik alıp tekrar döndüğü köprüde helikopterden açılan ateşle şehit olduğunu anlatarak, şunları kaydetti:

"O gün gerçekten hepimiz için çok kötü bir gündü. Çok büyük bir acı yaşadık. Darbe davalarında suçu sabit olanların en ağır cezayı alması acımızı biraz olsun hafifletecek. İnşallah adalet tecelli bulur ve gereken cezayı alırlar. Yarın böyle bir şey tekrar olursa hiç gözümü kırpmadan canımı vatan için feda edebilirim. Çünkü vatan hepimizin."