Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Öğrenci Komisyonu, tartışmaları beraberinde getiren sınav sistemi için “Avukatlık kamu hizmeti olmaktan çıkarılıyor. Piyasaya açılıyor” diyerek tepki gösterdi.

AMAÇ UCUZ İŞ GÜCÜ YARATMAKTIR

2000’li yılların başından beri tartışma konusu olan Hukuk Fakültesi mezunlarına yapılacak meslek sınavının 4. Yargı Paketi içinde yer alması planlanıyor. Staj öncesi ve sonrası olmak üzere 2 aşamalı yapılacak olan sınav hakkında konuşan ÇHD Öğrenci Komisyonu üyeleri, Seher Dursun, Erdoğan Akdoğdu ve Aryen Turan yasalaştırılmak istenen tasarının ayrıntılarını paylaştı. Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi 4. sınıf öğrencisi ve ÇHD üyesi Erdoğan Akdoğdu, “Şirin gösterilen amaç kaliteli avukatları mesleğe dâhil etmektir. Ancak gerçek amaçları Bugün sekreter ya da takipçi olarak çalışan insanları da Hukuk Fakültesi mezunlarından seçmek istemektedirler. Bir nevi hukuk alanında şirketleşmenin önünü açmak istiyorlar” diye konuştu.

İLK OLARAK İZMİR BAROSU İLE GÖRÜŞECEĞİZ

“En çok üzüldüğümüz noktalardan biri de bu tasarıyı Türkiye Barolar Birliği’nin hazırlaması” diyen ÇHD Öğrenci Komisyonu üyeleri, diğer baroların tepkilerini de açıkladı. Akdoğdu, “ Van Barosu Başkanı 2000’li yıllarda da bu tasarıya karşı duranların öncülüğünü yapmıştır. Şu anda da kendisi sözlü olarak şerh koymuştur. Bir de Edirne Barosu yazılı olarak bu karara katılmadığını söylemiştir. Onun dışında Türkiye Barolar Birliği bu yasayı geçirmek istiyor. Ve kimsenin haberi yok. Bu yasayı 4. Yargı paketinden bir oldu bittiye getirilmek isteniyor” diyerek tepki gösterdi. Yasaya karşı ÇHD Öğrenci Komisyonu ilk olarak İzmir Barosu ile görüşüp daha sonra Türkiye geneline yayılacak eylemler düzenleyeceğini duyurdu.

Kaynak: egedebugungazetesi.net