Yargıtay Onursal Başkanı Sami Selçuk:


"Ben bu dosyayı bilmediğim için bu konuda yoruma yapmak istemem. Yalnız dikkatimi çeken nokta, daha önce bu sanıkların tutuklanmamış olması, şimdi tutuklanmış olması. Arada ne değişti? Yeni kanıtlar mı dosyaya girdi bilmiyorum. Dolayısıyla benim için sürpriz oldu. Olsa olsa yeni kanıtlar sonucu bu tutuklamalar olabilir.

Tutuklama bir önlemdir, tutuklama cezaya dönüşmemeli. Neden böyle bir işleme ihtiyaç duyulduğunu bir hukukçu olarak merak ediyorum. Bugün cezaevlerinde 120 bine yakın kişi bulunmaktadır. Bunların yarıya yakını tutuklu...

Emekli Deniz Albay Hakim Ahmet Cengiz Tangören:

Tutuklama kararı, suçun unsurları itibarıyla kişinin işlediği suçlar açısından delilin ağırlığına göre hakim tarafından yapılan değerlendirmelerde birtakım endişeler varsa alınabilir. Başlangıçta verilen bir karar var. Hukuk matematik gibi değildir ama birinin bıraktığı kişi hakkında başka bir hakimin yakalama kararı vermesi gibi işlemin kamuyounda tereddütle karşılandığını kabul etmek lazım. Belki de başlangıçta tutuklamayı gerektiren bir durum yoktu sonradan elde edilen delillerle bu karar çıkmıştır. Değişik hakimler tarafından verilen kararlar kamuoyu nezdinde pek hoş karşılanmıyor.




Haber Türk