Berat Taş'ın hukukihaber.net'e özel yaptığı açıklama şöyle;

Adalet Bekleyen 100 Bin Adalet Mezunu Adına;

Ülkemizde Adalet’e gönül veren bireylerden sadece biriyim. Adalet’in Mülkün temeli olduğuna dair inancımızla yola çıktık. Fakat Adalet Bölümü okuyan kaç arkadaşımız var bu sayının kaça ulaştığını  tahmin bile edemesek de mağduriyetler halen değişmiyor. Kısa bir inceleme sonrasında Türkiye’de birkaç Kurum içi alımları aşağıda belirttim;

1) Orman ve Su İşleri Bakanlığı

2) Sağlık Bakanlığı

3) PTT

4) Gümrük ve Ticaret Bakanlığı

5) Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Yukarıda belirttiğim Bakanlıklarımız istisnai olarak alan dışı alım yapıyorlar. Yani Orman Muhafaza memuru olmak için Orman İşleri, Fidan yetiştiriciliği gibi alanın gerektirdiği personelden alım yapılıyor keza mantıklı olanda budur çünkü veteriner bölümünü okuyan bir kişiyi orman ile ilgili bir bölüme almak saçma olurdu sanırım. Bir diğer örnek verilmesi gerekende çocukken şarkı söylediğimiz ‘Bak postacı geliyor şarkısı’nda bile postacı olmak istiyorsanız öncelikle Lojistik, Lojistik Yönetimi veyahut Kargo Hizmetleri Bölümünü okumanız gerekiyor.

Adalet Bakanlığı Alımlarımızda ise şöyle bir prosedür var Katiplik, İcra Katipliği, Mübaşir veyahut İnfaz Koruma Memuru alımlarında bölüm şartı aranmıyor. Yönetmelik olarak Adalet Mezunlarına öncelik tanınır deniliyor. Fakat Ülkemizde en önemli alan hiç şüphesiz ki ADALET kavramıdır. İnsanların refah düzeyi önce adaletle sağlanır. 

Buradan yetkililere seslenirken Kurum alımlarında adalet için, ya tüm alımlarda Önlisans Bölüm şartı tüm kurumlarda kaldırılsın yada kurumlar arası herkes kendi alanında alım yapsın. Adalet İlkesi Eşitlik ilkesi buna denktir. Çünkü Lojistik okuyan bir insanın kurum alımında adalet bölümü başvuru yapamıyorsa adalet alımında da Lojistik alanında okuyan birinin başvuramaması gerekir ki bu eşitlik ve adil olarak en adaletlisidir. Zira işi işin ehline vermek Adliyelerde sadece bu bölümü okuyan personelin yer alması davaların işleyiş sürecinde de katkı sağlayacaktır. Örnek vermek gerekirse Adalet Bölümünü bitiren bir zabıt katibi Hukuk Muhakemeleri Kanuna Göre Yasaklılığı ve Çekinmesi gereken hallerini bilmektedir. Bu önemli bir husustur. 

Sözlerini bitirirken son bir konuya daha değinmek istedi;

Yeri gelmişken bir konuya daha değinmek istiyorum. Önlisans mezunlarının Lisans Mezunu olarak okumaları için DGS sınavına girmeleri gerekiyor. Dgs sınavında sorulan sorular ise lise bilgilerine dayanıyor. Önlisans mezunu olan bir arkadaş lise bilgilerinden sınava tabi tutuluyor. Bu konuda da gerekli çalışmaları yapıyorum. Çünkü Kişi kendi alanından sorumludur. Dgs Sınavında bir insan Hukuk okuyacak ise kendi alanından hukuk sorularına tabi tutulması gerekir zira Adalet Bölümünde matematik dersi yoktur. Keza Laborant Veteriner Sağlık Bölümü okuyan bireyinde 2 yıl Önlisans öğreniminde Matematik dersi yoktur.Buna son olarak da ilahiyat Önlisansı ekleyebiliriz. Bu konuda da ilgili çalışmaları arkadaşlarımızla sürdürüyoruz.

Buradan bütün yetkililere seslenirken ADALET MEZUNLARI’na gereken önem ve hassasiyetin verilmesi gerektiğini  100.000 mezunun  atama beklendiğini önemle belirtiyor Adaletin en kısa zamanda elbet bir gün tecelli edeceğine inanıyor  tüm mezunları en kalbi duygularımla selamlıyorum.

Berat TAŞ