"İrtica ile Mücadele Eylem Planı" davasında halen tutuklu ve Balyoz davasında tutukluluğuna karar verilen Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek'in ABD'nin New York kentinde çalışan oğlu Deniz Çiçek, Balyoz davasında tutuklanan askerlerin ailelerine ve bağımsız hukukun üstünlüğüne inanan tüm yurttaşlara yaşanan hukuksuzluk karşısında sessiz kalmamaları çağrısında bulundu.

Çiçek, Balyoz davasında yaşanan son tutuklamalar sonrasında konuyla ilgili ANKA'ya yaptığı açıklamada, "Silivri hukuku bir kez daha gösterdi ki bugün serbest olan, 'Benim tuzum kuru, bana dokunmasınlar da ben başka bir şeye karışmam' diyenlere de bir gün sıra gelecek. Yaşanan bu haksızlıkları, hukuksuzlukları görüp de yüksek sesle bunları protesto etmeyen, sesini çıkarmayan ancak aslında çoğunluk olduğuna inandığım insanlara bir kez daha sesleniyorum. Etrafımızda olup bitenleri, yaşanan hukuksuzlukları somut delilleriyle etrafınızdaki herkese anlatalım" diye konuştu.
 

Beyinleri yıkanmış insanlara gerçekleri anlatamayız

Çiçek şöyle devam etti:
"Aylardır sürdürülen yargısız infazlar ve asılsız suçlamalarla 'beyinleri yıkanan' insanlara teker teker gerçekleri anlatıp onların doğruları görmelerine yardımcı olalım ki gereken kamuoyunu oluşturarak bu hukuksuzluklara sebep olan hakim ve savcılar ile bu hakim ve savcıların arkasındaki, onları koruyup kollayanlardan hesabını demokratik yollardan sorabilelim. En büyük demokratik hakkımız olan protesto etmek ve taraf olmak konusunda artık çekinmeyelim korkmayalım ve bağımsız hukukun tarafında olalım. Çünkü bizler korktukça başımızdaki bu bela daha da güçlenecek ve teker teker kendileri gibi olmayan herkesin özgürlüğünü o veya bu şekilde elinden alacak. Yaşananlar herhangi bir siyasi görüşe değil, hukukun üstünlüğüne inanan herkesin karşı çıkması gereken uygulamalar. En başından beri söylüyoruz, unutmayın hukuk bir gün hepinize gerekecek."

Çiçek, babasına destek için başlattıkları "Bir Islak İmza da Benden' kampanyasına da destek istedi, Çiçek, "Demokratik bir hayatın olmazsa olmazı olan bağımsız hukuk sisteminin son yıllarda ayaklar altına alındığı ülkemizde de her şey için çok geç olmadan sizi hareket etmeye davet ediyoruz. Haziran 2009'dan beridir yaşadığımız hukuksuzluklar ve her şeye rağmen Adli Tıp Kurumu'ndan Emniyet Birimleri'ne; RTÜK'ten yandaş basına karşı vermeye çalıştığımız hukuk mücadelemize hakkında bilgi edinmek ve başlattığımız imza kampanyasına destek olmak için 'Bir Islak İmza da Benden' diyorsanız http://dursuncicek.wordpress.com/2011/02/03/bir-islak-imza-da-benden/ adresinde başlattığımız imza kampanyasına desteklerinizi bekliyoruz. Lütfen bir imzadan ne olacak demeyin demokratik yollardan duyduğunuz rahatsızlığı bir imza verek göstermeye başlayabilirsiniz" dedi.


ANKA