Gemlik Jandarma Komutanlığına sabah saatlerinde gelen tutuklu mahkumlar Şehmuz Poyraz, Hasbi Aydemir ve Cumali Karsu'nun yakınları, işlemlerinin tamamlanmasını bekliyor. Otomobilde bekletilen mahkum yakınları, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adaya gönderilecek.

Ziyaretçiler arasında mahkumlardan Şehmuz Poyraz'ın kız kardeşi Felek Poyraz ile annesi Vezire Poyraz bulunuyor. Ayrıca tutuklu Hasbi Aydemir'in yakınları Haşim Aydemir ile Cumali Karsu'nun yakını Ramazan Karsu var.

Şehmuz Poyraz'ın kız kardeşi Felek Poyraz, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Felek Poyraz, yaklaşık bir buçuk senedir görüşemediklerini belirterek, "Biz İzmir'den geliyoruz. Ne kadar görüşme izni verileceğini bilmiyoruz. Sadece yakınları olarak geldik avukatlar yok." dedi. Doğal hakları olarak bir buçuk saat görüşme hakları olmasına rağmen bu zamana kadar görüşemediklerini anlatan Felek Poyraz, "Biz yanımızda normal bir insanın ihtiyacı olan şeyleri götürüyoruz. Biz daha önce de görüşemeden geri dönmüştük. Bugün de bilmiyoruz ne olacağını." şeklide konuştu.

Şehmuz Poyraz'ın annesi Vezire Poyraz ise Türkçe bilmediğini belirterek, kızı Felek Poyraz aracılığı ile yaptığı açıklamada, "Şu anda bir şey diyemiyorum. Tek bildiğim, şu anda oğlumu görmek istiyorum." ifadesini kullandı.

İşlemlerinin tamamlanmasını bekleyen mahkum yakınlarının İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından tekneyle İmralı Adası'na gönderilmesi bekleniyor.