Antalya Barosu Kadın Hakları Kurulu'nun düzenlediği sertifikalı eğitim programında 'Kadın Bedeni Üzerinde Tasarruf Hakkı ve Cinsel Suçlar' konusu tartışılırken, toplantıya davet edilen Canan Arın'ın Hz. Muhammed'e hakaret ettiğini savunan Hukukun Üstünlüğü Platformu üyesi avukatlar, Antalya Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.

Platform üyeleri adına açıklamayı okuyan avukat Zeynep Altun, "Antalya Barosu tarafından 4 Aralık'ta düzenlenen kadın hakları konulu mesleki eğitim seminerinde konuşmacılardan İstanbul Barosu avukatlarından Canan Arın, konuşmasında Peygamberimize dil uzatmış ve hakarette bulunmuştur. Hazreti Peygamber'in yaptığı evlilikler üzerinden ona saldırmıştır. Bu konudaki cehaletini, ilim diye, seminere katılanlara anlatmaya çalışmıştır. Bilmediği, anlamadığı ve araştırmadığı bir konuda, bilmediğini de bilmeyerek, hezeyanlarını ifşa etmiştir. Kadın hakları gibi önemli bir konuda Peygamberimize hakaretvari yapılan bu konuşmayı esefle kınıyor ve bu konuşmayı yapan meslektaşımız avukat Canan Arın'ı izana, insafa, doğru bilgi edinmeye ve aklı selim konuşmalar yapmaya davet ediyoruz." diye konuştu.

Platform üyesi avukat Mustafa Özmen ise Canan Arın hakkında Antalya Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. CİHAN