Söz konusu proje, Aydın 3. İcra Müdürlüğü'nde de uygulamaya başladı. Beş Avrupa ülkesinde yapılan inceleme sonunda İspanya, Yunanistan ve Türkiye'nin ortaklığında başlatılan projeyle icra müdürlüklerinde evraklar, UYAP üzerinden online takip edilecek. Yeni uygulama hakkında Aydın Adliyesi Sosyal Tesisleri'ndeki toplantıda bilgi veren İcra ve İflas Hizmetleri Daire Başkan Yardımcısı İbrahim Cansız, "Yeni icra dairesi modeli üç bölüme ayrılacak. Buna uygun birimler oluşturulacak. Kişilerle değil, sistemle muhatap olunacak. Tüm evraklar UYAP'a aktarılacak, avukatlar işlemlerini buradan takip edecek. İcra dosyaları sağlıksız, güvenlik hak getire. Oluşturulacak dosya birimiyle dosyalar, icra müdürü dahi alsa zimmetle teslime edilecek." dedi.

Bu projeyle daha hızlı ve faydalı hizmetler vereceklerini belirten Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Celal Ertürk ise eski icra dairelerinin yeni dosya almayacaklarını söyledi. Ertürk, "İcra Dairelerinin etkinliğinin arttırılması kapsamında Aydın'da oluşturulan yeni icra dairesinin nasıl işleyeceği konusunda personelimizi bilgilendireceğiz. Aydın'da göreve başladığımda 1. ve 2. İcra dairelerinin faaliyete geçtiğini, 3. ve 4. İcra dairelerinin tefrişinin yapılmış olduğunu gördüm. Bakanlığımızla kurduğumuz diyalogla yeni oluşturduğumuz 3. ve 4. dairelerin, bu pilot icra daireleri kapsamına alınması konusunda destek istedik ve kabul gördü. Şu anda da Aydın'da ihtiyaca binaen oluşturulmuş icra daireleri, bu pilot proje kapsamında faaliyete geçirilecek. Eskiye nazaran daha güçlendirilmiş icra dairesi olacak, hem kontrolü hem de müdürlük açısından. İnşallah adalet hizmetlerinin gerçekleşmesinde daha kısa sürede ve etkili olarak faydalı hizmetler üretecektir. 1. ve 2. icra dairemiz, yeni dosya almadan devam edecek. Yeni icra dairemizse proje kapsamında güçlendirilmiş olarak hizmete devam edecek." şeklinde konuştu.

Türkiye'de en çok icra dosyasının Gaziantep'te bulunduğunun belirtildiği toplantıda, Aydın'daki icra durumları hakkında da bilgi verildi. İcra dairlerine gelen iş sayısının yıllık ortamala 45 bin, aylık 4 bin, günlük 200 olduğu belirtildi. Günde ortalama 35 haciz işleminin yapıldığı Aydın'da, hacizden dolayı yedi satış işlemi gerçekleşiyor.