Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Bilal Çalışkan, "Bakanlığımızca, toplumun neredeyse her kesimi tarafından sorunları bilinen icra sistemine yönelik yeniden yapılandırma çalışması başlatılmıştır" dedi.

Çalışkan, Trabzon Adliyesi'nde düzenlenen İcra Dairelerinin Etkinliğinin Artırılması Projesi etkinliğinde yaptığı konuşmada, sorunların çözülmesi ve icra dairelerinin verimliliğinin artırılması amacıyla çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

İcra mevzuatında ciddi değişikliklere gidildiğini vurgulayan Çalışkan, şöyle devam etti:

"Son yıllarda bakanlığımızca, toplumun neredeyse her kesimi tarafından sorunları bilinen icra sistemine yönelik yeniden yapılandırma çalışması başlatılmıştır. Bu kapsamda yapılan tespitler itibariyle, mevcut sistemde faaliyet gösteren icra dairelerimizde uzmanlaşma sağlanamadığı, daireler arasında ve hatta aynı daire içinde değişik uygulamaların söz konusu olduğu, dairelerin fiziki yapısının ihtiyaçlara cevap veremez hale geldiği görülmüştür."

İspanya ve Yunanistan ortaklığında bir eşleştirme projesi olan çalışmanın faaliyetlerine 2011 yılının kasım ayında başladığını vurgulayan Çalışkan, "başlangıçta öngörülen 2 yıllık uygulama süresi tamamlanmış ise de verimli sonuçlar alınması nedeniyle projenin uygulama süresi 6 ay daha uzatılmıştır. Proje faaliyeti kapsamında öncelikle Gaziantep, Hatay, Menemen, Ayfonkarahisar ve Trabzon icra daireleri pilot icra dairesi olarak belirlenmiştir" diye konuştu.

Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Adem Kul ise Adalet Bakanlığı'nın son yıllarda çok ciddi reformlar gerçekleştirdiğini belirterek, "İcra dairelerine yönelik yeniden yapılandırma, verimliliği artırılması yönünde de önemli çalışmalar gerçekleştirildi" dedi.

Trabzon Barosu Başkanı Mehmet Şentürk de devletin en temel ve en belirleyici unsurunun adalet olduğunu vurguladı.

Konuşmalardan sonra Trabzon 4. İcra Daire Başkanlığının açılışı gerçekleştirildi.