AK Partili Burhan Kuzu "İdam cezası olmalı" derken CHP Genel Başkan yardımcı Gürsel Tekin ise "İdamı tekrar tartışmak demokrasi ayıbıdır" diye konuştu.TBMM Başkanı: Vicdanımız farklı söylese de...

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, gündeme yeniden gelen idam cezasının geri getirilmesiyle ilgi açıklamada bulundu. TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, "Vicdanlarımız farklı söylese de idamın geri getirilmesi zor görünüyor" dedi.


Burhan Kuzu: İdam cezasının olmasını her zaman savundum

TBMM Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı ve Ak Parti milletvekili Başkanı Kuzu, Kayseri'deki 3 çocuğun öldürülmesinin ardından gündeme gelen idam cezasını kişisel olarak savunduğunu, fakat AB sürecinde kaldırılan bu cezanın geri gelmesinin mümkün olmadığını söyledi. Kuzu" Şahsi kanaatime göre idam cezası olmasını her zaman savundum. Bir kenarda dursun diye her zaman söyledim. Ama yeniden gelme şansı yok" yorumunu yaptı.


CHP'ye göre idam cezası bir katliam

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin idam cezasının geri gelmesiyle ilgili yapılan tartışmalarıyla ilgili olarak "Türkiye'de idamı tekrar tartışmak demokrasi ayıbıdır" yorumunda bulundu. CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, "İdam cezası uygulanmamalı. Abartmamalı ve sulandırmayalım. İdam cezası istemek sulandırmaktır. Olmayacak şeylerle kamuoyunu meşgul etmeye gerek yok" dedi. CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman da, "Ben bir hekim olarak, sosyal demokrat olarak her şekilde öldürmeye karşıyım. İdam cezasına karşıyım" diye konuştu. İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen ise, "İdam cezası uygulanmamalı. İdam cezası başka bir katliam, bir katliamı diğer katliamla örtemeyiz" dedi.


MHP idam cezasının geri getirilmesini istiyor

MHP Afyon Milletvekili Abdulkadir Akçan, Kayseri'de üç çocuğun ölü olarak bulunmasının ardından gündeme gelen idam cezasının geri getirilmesini istediklerini söyledi.

BBP'liler imza kampanyası başlattı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Ankara İl Başkanlığı, Kayseri'de bayram şekeri toplamaya giden 3 çocuğun katledilmesinin ardından idam yasasının geri getirilmesi için imza kampanyası başlattı. Kampanyaya katılan BBP Lideri Topçu, devletin geleceğine sahip çıkamadığını söyledi.

İdam kararı için imza kampanyasını başlatan partililer Abdi İpekçi Parkı'nda bölücü terör örgütü lideri Abdullah Öcalan, Kayseri'deki 3 çocuğu katleden Uğur Veli Gülışık ve Üniversiteli Sema'yı öldüren katil zanlısının kefene sarılı temsili maketlerini taşıdı. Parkta darağacı kuran partililer, bu temsili maketleri darağacında idam etti. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kampanyaya Yalçın Topçu da imza attı


DSP karşı çıktı

DSP Genel Başkanı Masum Türker, DSP'nin idam cezasının geri getirilmesi konusundaki tavrının sorulması üzerine, DSP'nin, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının asıldığı günden beri idama karşı olduğunu ve bu tavrını sürdürmeye devam edeceğini söyledi.


BDP idam cezasına karşı

BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak,parti olarak idama karşı olduklarını söyleyerek; 'İdam cezası devlet eliyle işlenen bir cezadır. İdam cezasının telafisi yoktur.'' diye konuştu. Kışanak, demokrasilerde idam cezasının yerinin olmadığını söyledi.


Bakan Eker: Çocukları öldürenin cezası bir tek idamla mı karşılanır?

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Kayseri'de 3 çocuğun öldürülmesinin ardından gündeme gelen idam cezasının kaldırılmasına ilişkin, "Onun cezası bir tek idamla mı karşılanır?" diye sordu ve bundan emin olmadığını söyledi.




Zaman