Kanunun yürülüğe girmesinden ve OHAL uyarınca getirilen geçici yasaklamanın kalkmasından  sonra yapılacak erteleme başvuruları  yeni düzenlemeye tabi olacak.   Getirilen değikliklkler ana hatlarıyla şöyle  :
-İflas erteleme talebi şirkeitn merkezinin bir yıldan daha eski bir süredir bulunduğu Ticaret mahkemesinden istenebilecek. Böylece  talepten hemen önce  şirket merkezinin taşınarak  o merkezin adliyesinde dava açma imkanı ortadan kaldırılmış oldu.

-Derdest dosyalara dahil olmak üzere bir kişi en fazla 3 dosyada kayyımlık yapabilecek.
- kanunun 179. maddesinde yapılan değişiklikle iflas ertelemeye iflas erteleme süresi 2 yıl ile sınırlandırılıyor. Getirilen düzenlemeye göre   'Erteleme kararı üzerine borçlu aleyhine 6183 sayılı Kanuna göre yapılan takipler de dahil olmak üzere hiçbir takip yapılamaz ve evvelce başlamış takipler durur, ihtiyati tedbir ile ihtiyati haciz kararları uygulanmaz  bir takip muamelesi ile kesilebilen zamanaşımı ve hak düşüren müddetler işlemez.'hükmü getirildi..

-İflasın ertelenmesinin şartları yeniden düzenlenirken idare ve temsil ile vazifelendirilmiş kimseler ya da alacaklılardan biri, şirket veya kooperatifin malî durumunun iyileştirilmesinin mümkün olduğuna dair bir iyileştirme projesini mahkemeye sunarak iflasın ertelenmesini isteyebilecek.


Hukuk Medeniyeti