İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, sanıklar emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, Ahmet Gökhan Rahtuvan ve Ali Göznek ile avukatlarından gelen olmadı.

Duruşmada, Mahkeme Başkanı Ömer Diken, davanın açılmasından bu yana kendilerine ulaşılamadığı ve savunmaları alınamadığı için firari durumunda bulunan sanıklar Rahtuvan ile Göznek'in yurt dışına çıktıklarına ilişkin İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından mahkemeye yazı geldiğini ifade etti.

Emniyet Müdürlüğü'nün yazısında, Rahtuvan'ın 26 Şubat 2009, Göznek'in de 18 Eylül 2011'de Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan yurt dışına çıktıkları ifade edildi.

Başkan Diken, sağlık sorunları nedeniyle diğer sanık Levent Ersöz'ün de İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavisinin sürdüğü yönünde mahkemeye yazı ulaştığını aktardı.

Mahkeme heyeti, bu iki sanığın yurt dışına çıktıkları bildirildiğinden, haklarında kırmızı bülten çıkartılarak aranmalarına hükmetti.

Heyet, sanık Ersöz'ün sağlık durumunun elvermesi halinde duruşmada hazır edilmesi için İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne yazı yazılmasına karar verdi.

'Balyoz Planı' ana davasıyla ilgili gerekçeli kararın hazırlandığı ve Yargıtay'a gönderilme aşamasında olduğunu ifade ederek, gerekçeli karardan da bir suretin alınıp bu dava dosyasına konulmasına hükmeden mahkeme heyeti, kırmızı bültenle aranmalarına karar verilen Ahmet Gökhan Rahtuvan ve Ali Göznek'in yakalanmasının beklenmesini kararlaştırıp duruşmayı erteledi.