Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar  ve avukatları ile şikayetçi ÖSYM ve Maliye Bakanlığının avukatları katıldı.
 
Duruşmada beklenen bazı cevapların gelmediği, haklarında yakalama emri  bulunan sanıkların yakalanmadıkları tutanağa geçirildi.
 
Söz alan sanıklar ve avukatları tahliye talebinde bulundu.
 
ÖSYM ve Maliye Bakanlığının avukatları ise tahliye taleplerinin  reddini istedi.
 
Cumhuriyet savcısı, tutuklulukta geçen süreler dikkate alınarak,  sanıklardan Ali Bulutyaran, Ahmet Yapalak, Halil İbrahim Toz, Metin Sancaklı,  Yusuf Tozanoğlu, Mustafa Işıkol ve Ertan Özkök'ün tahliyelerini talep etti.
 
Müzakerenin ardından mahkeme heyeti, tutuklu kaldıkları süre, dosyanın  geldiği aşama ve delillerin büyük ölçüde toplanması nedeniyle tutuklu sanıklar  Ertan Özkök, Halil İbrahim Toz, Yusuf Tozanoğlu, Ahmet Yapalak, Erkan Kılınç,  Muhammet Ali Özkorkmaz, Adem Aktürk, Metin Sancaklı, Mustafa Işıkol, Ali  Bulutyaran, Bekir Düzenli ve Faruk Cantürk'ün tahliyelerine hükmetti.
 
Sanıklar Mehmet Sukas, Murat Ağsu, Fatih Aslan, Hasan Altuntepe, Cihad  Bacanak, Selim Akköse ve Zeynep Gazioğlu hakkındaki yakalama emirlerinin  infazının beklenmesine karar veren heyet, eksiklerin giderilmesi için duruşmayı  erteledi.
 
İddianame
 KPSS sorularının sınavdan önce ele geçirilerek dağıtılmasına ilişkin  açılan ikinci davanın iddianamesinde, sanıklar arasında "cemaat bağı" olduğuna,  soruların sınavdan önce genellikle bu bağa uygun dağıtıldığına işaret edilerek,  profilleri, iş yerleri, aralarındaki mali ve sosyal irtibatları incelendiğinde,  sanıkların FETÖ/PDY içinde yer aldıklarının belirlendiği kaydedilmişti.
 
İddianamede, 294 bin 909 adayın katıldığı 2010'daki KPSS Eğitim  Bilimleri sınavının iptal edilerek yeniden yapılmasıyla devletin 9 milyon 111 bin  138 lira 13 kuruş zarara uğratıldığı belirtilerek, YÖK Denetleme Kurulunun, genel  yetenek sorularının da sızdırıldığı yönündeki raporuna rağmen, bu alanın iptal  edilmemesiyle sayıları kesin bilinmemekle beraber binlerce kişinin haksız şekilde  devlet memuru olduğu tespiti yer almıştı.
 
Sanıklar, "FETÖ/PDY üyesi olmak", "resmi belgede zincirleme  sahtecilik" ve "kamu kurum ve kuruluşlarının zararına zincirleme dolandırıcılık"  suçlarından yargılanıyor.

Vatan