Kars 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmanın öğleden sonraki bölümünde, tutuklu yargılanan eski İl Jandarma Komutan Yardımcısı Yarbay Kamil Öztürk, eski Yüzbaşı Ömer Şener, eski Üsteğmen Levent Saka, eski astsubay Murat Aydoğmuş ile adli kontrol şartıyla serbest bırakılan tutuksuz sanıklar Kars Jandarma Komutanı Albay Serdar Güngör ve Binbaşı Ömer Talay ile diğer tutuksuz sanıklar hazır bulundu.

Kars Adliyesi'nde daha önce konferans salonu olarak kullanılan 150 kişilik salonda görülen duruşmada, sanık avukatları ile tanıklar da yer aldı. 

Duruşmada, tek tek dinlenen sanıklar önceki beyanlarını tekrar ederek, haklarındaki suçlamaları reddetti. Duruşmada 13 tanığın ifade vermesi sonrası sanık avukatları dinlendi.

Sanık avukatları, müvekkillerinin FETÖ ile bağlantısının bulunmadığını, asker olmaları nedeniyle kendilerine gelen emirleri uyguladıklarını savunarak, tahliye ve beraat talep etti. 

Daha sonra duruşmaya, duruşma savcısı olarak katılan Kars Cumhuriyet Başsavcısı Serdar Durmuş, mütalaasını açıkladı.
Başsavcı Durmuş, toplanan deliller ve delillerin karartılması ihtimalinin de dikkate alınarak, halen görevde olan İl Jandarma Komutanı Albay Serdar Güngör ile Binbaşı Ömer Talay'ın tutuklanmasını talep etti. 

Ara karar
Ara kararını açıklayan 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Saffet Murat Kasapoğlu başkanlığındaki mahkeme heyeti,  Albay Güngör ile Binbaşı Talay'ın tutuklanmasına karar verdi.  Davada böylece tutuklu yargılanan sanık sayısı 6'ya yükseldi.
Heyet, diğer tutuklu sanıkların da tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Duruşma sonrası Albay Güngör ile Binbaşı Talay, polislerce sağlık kontrolünden geçirildikten sonra cezaevine götürüldü.
Duruşma sebebiyle adliye çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı.


CNN Haber