Sputnik FM'de yayımlanan Yavuz Oğhan'ın sunduğu “Bir de bunu dinle” programına katılan oğul Ilıcak “Bir ceza bekliyordum ama bu kadar ağırını beklemiyordum” dedi…

Mahkemenin verdiği kararın çok orantısız olduğunu söyleyen Mehmet Ali Ilıcak “Mutlaka bir ceza verilecek idiyse bile bunun sonucu Abdullah Öcalan’la aynı seviyede bir ceza olmamalıydı. Bunu hiçbir vicdan kabul etmez” ifadelerini kullandı.

“BENİ DİNLESEYDİ, BUNLARIN HİÇBİRİ BAŞINA GELMEYECEKTİ”

OdaTV’nin haberine göre; Annesiyle fikri olarak bambaşka noktalarda olduklarını belirten Mehmet Ali Ilıcak “Ben annemin son 4-5 yıldaki yazılarını hiç tasvip etmedim. Bunu alenen söyledim. Hep de uyardım. Keşke beni dinleyebilseydi, bunların hiçbiri başına gelmeyecekti” diye konuştu.

“KARŞILIĞI MÜEBBET HAPİS CEZASI DEĞİL”

“Annem darbe olsun saikiyle yapmamıştı. Yanlış tarafta yer aldı. Karşılığı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası değil” diyen oğul Ilıcak şu ifadeleri kullandı:

“Annemle karardan sonra ilk defa bugün konuştum. Morali iyi. Kararın İstinaf Mahkemesi’nde bozulabileceğini düşünüyor. Böyle bir cezayı haketmediğini düşünüyor.

“BU KAFADA GİDERSEN BU ÇOCUĞUN BÜYÜDÜĞÜNÜ GÖREMEYECEKSİN”

Ben ona 3 sene evvel evde otururken, çocuğum da vardı yanımızda, dedim ki; bu kafada gidersen bu çocuğun büyüdüğünü göremeyeceksin.”

Annesine verilen cezada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dahli olmadığını söyleyen Mehmet Ali Ilıcak “Ama bir sürü kraldan çok kralcı olduğu için etrafta, bir şekilde rövanşist bir yaklaşım olduğunu düşünüyorum” dedi.

“BEN ANNEM ŞUDUR BUDUR, ŞUNU YAPAR YAPMAZ DİYEMEM Kİ…”

Ilıcak, geçen sene Erdoğan'la yaptığı görüşmede annesinin bahsi açıldı mı sorusuna ise “Ben Cumhurbaşkanı'ndan kendim için bir şey isteyebilirim ama anneme kefil olamam ki. Ben annem için şudur budur, şunu yapar yapmaz diyemem ki…” diye yanıt verdi.

“ANNEM HİÇBİR ZAMAN BİR CEMAATİN İÇERİSİNDE OLMAZ”

Yavuz Oğhan'ın “Sizce anneniz suçlu mu” sorusuna Mehmet Ali Ilıcak “Bu kadar ağır bir cezayı haketmiyordu” diye cevap verdi. Ilıcak “Darbeci değil. Ama bu FETÖ’cülere aldanıp da bunların lehine yazı yazdı mı yazdı. Bunlar suçsa suçlu. Darbeci mi değil, FETÖ’cü mü değil. Annem hiçbir zaman bir tarikatın bir cemaatin içerisinde olmaz” ifadelerini kullandı.