Bakan Taner Yıldız, Kayseri OSB Meslek ve Teknik Eğitim Merkezi (METEM) okulu açılışı ve 4. OSB Enerji Zirvesi törenlerine katılmak üzere Kayseri'ye geldi. Programın yapılacağı okula gelişinde öğrenci ve protokol tarafından karşılanan Bakan Yıldız, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da cevapladı. 
Süper Loto'nun Kayseri'de bir vatandaşa çıktığının hatırlatılması üzerine, Yıldız, talihliye yatırım çağrısında bulundu. 22 milyon liranın önemli bir para olduğunu vurgulayan Yıldız, "Talihlinin Kayseri'nin sanayileşmesi, ticareti ve istihdamına katkı koyacağı kanaatindeyim. Bizde bu tür konular tasarruf miktarı olmaktan daha ziyade yatırıma dönüştürülecek miktarlar olarak belirlenir. İnşallah Kayserili hemşehrimizi tanırız ve onun da yatırımını hep birlikte görürüz." dedi. 

"DOĞALGAZ VE ELEKTRİKTE SIKINTI ÖNGÖRMÜYORUZ"

Bakan Taner Yıldız, Türkiye'de konuşlandırılacak Patriot füzeleriyle ilgili Rusya'nın eleştirileriyle ilgili soruyu da cevapladı. Bu füzelerin savunma amaçlı olduğunun herkes tarafından bilindiğini vurgulayan Yıldız, "Herhangi olası bir riske ve tehlikeye karşı konuşlandırılıyor. Rusya Federasyonu'nun bu konuda herhangi bir sıkıntıya yol açmayacağını kendileri de bilir." diye konuştu. Enerji sektörü olarak Rusya ile son derece iyi ilişkiler içinde olduklarını anlatan Yıldız, önceki gün 6 milyar metreküplük özel sektöre devredilecek olan yapının kontratını imzaladıklarını anımsattı.