Implant tedavisi, çeşitli sebeplerle kaybedilen dişlerin yerine, asıl diş fonksiyonlarını yerine getirecek, yerleştirilmiş diş köklerinin yapılması işlemidir.

Implant tedavisi, kemik gelişimin tamamlamış bireyler için olası bir tedavi yöntemidir, kemik gelişimi tamamlamamış genç ve çocuklarda bu yöntemin uygulanması önerilir bir durum değildir. Diyabet, yüksek tansiyon, kalp rahatsızlıkları gibi kronik hastalara doktor onayı olmadan implant uygulaması yapılmaz. Hastanın genel sağlık durumunda bir sorun olmadığı takdirde üst yaş sınırı yoktur.

Implant yapılabilmesi için hastanın dişetleri ve diş sağlığı yerinde olmalıdır, dişeti ve diş çürüğü vs gibi sorunları bulunan hastaların mevcut sorunları tedavi edildikten sonra ancak implant tedavisine başlanabilir. Implant tedavisinde kullanılan vidaların belli bir genişliği ve yüksekliği olduğu için, çene kemiğinin de belli bir genişlik ve yükseklikte olması gerekir. Ayrıca diş eksikliğinin olduğu bölgede zaman içinde kemik kaybı yaşanabilir, bu yüzden önce kemik eksikliği olan bölge greft ve kemik ogmentasyonu ile kemik seviyesi yeterli duruma getirilir,  akabinde implant tedavisine başlanır.

Implant tedavisinin aşamaları;

  • Implant yapılacak bölge lokal anestezi ile uyuşturulur,
  • Implant yerleştirilir, ki bu işlem on beş dakikalık bir işlemdir, her bir implant için,
  • Sonrasında üç ila 6 ay arası implatın kemiğe kaynama süreci alır,
  • En son aşamada ise implantın üstüne porselen kaplanıp tedavi tamamlanır.

Lokal anestezi altında yapılan implant tedavisinde işlem sırasında ağrı, acı hissedilmez, işlem sonrasında oluşabilecek ağrılar için de diş hekimin önerdiği ağrı kesiciler kullanılabilir.

Implant tedavisinin hemen akabinde, birkaç gün baharatlı, gazlı, soğuk, sıcak yiyecek ve içeceklerden uzak durmak gerekir, implant tedavisi ardından ağız ve diş temizliği, özellikle hijyeni çok önemlidir, yapılan uygulamanın uzun ömürlü olması ağız hijyeni ile doğru orantılıdır, ağız hijyenine gereken önem verilmediğinde implantın fonksiyonunu yitirmesi olasıdır. Düzenli diş fırçalamak, ağız suyu kullanmak, düzenli hekim ziyaretleri, çok fazla sigara içmemek implantın kullanım süresini uzatacaktır.

Implant görece yeni bir tedavi olduğu için, fiyat aralığı merak konusudur. Fiyat kullanılan marka, model ve imal edildiği ülkeye göre değişiklik göstermektedir.

https://www.mynova.org adresinde Implant Tedavisi hakkında merak ettiklerinizi yanıt bulabilirsiniz.