AHD tarafından gerçekleştirilen sertifika programında; Konu hakkına çalışmaları bulunan Av. İlker Hasan Duman, tecrübelerini, bilgi birikimini katılımcı Avukatlar ile paylaştı.

Seminer başlangıcında Adalet ve Hukuk Derneği Yön. Kur. Bşk. Av. Süleyman TAŞBAŞ katılımcılara hoşgeldiniz diyerek yaptığı kısa konuşmasının ardından, herkese teşekkürlerini iletti. Gelecekte yeni ve önemli konularda da etkinlikler düzenleyeceklerini belirten TAŞBAŞ, ayrıca yeni dernek merkezinin çok yakında hizmete açılacağı müjdesini verdi.

SERTİFİKA VERİLDİ

Seminerde Kat karşılığı inşaat sözleşmeleri, Yüklenici edimleri, Yapı kullanma izninin önemi ve Kentsel dönüşümün inşaat hukukuna yansımaları gibi konuları işleyen Av. İlker Hasan DUMAN, katılımcıları aydınlatırken, katılımcılardan gelen tüm soruları cevaplamaya çalıştı. Seminer sonunda katılımcılara katkılarından dolayı bir sertifika takdim edildi.

İNŞAAT HUKUKU PROGRAMLARINA DEVAM KARARI ALINDI

Konuların çok detaylı olması ve alt başlıkların irdelenmesini sağlamak amacıyla İNŞAAT HUKUKU programının devamının yapılmasına karar verildi.


Av. İlker Hasan Duman (Öz geçmişi)


Şavşat Ortaokulu, Trabzon Lisesi, İ.Ü.Hukuk Fakültesini bitirdi. 1977 yılından beri İstanbul Barosu üyesi olarak Kartal’da serbest avukatlık yapıyor. 1982 yılından beri, başta inşaat ve imar sorunları, alacak ve tazminat hesapları, kooperatif, kira ve kat mülkiyeti sorunları olmak üzere çeşitli konularda bilirkişilik yapıyor.
 
Yayımlanmış Çalışmaları

Karşılaştırmalı Türk Anayasa Hukuku (İstanbul - 1985)
Anayasa Sözlüğü (İstanbul - 1996)
Cumhuriyet ve Nitelikleri (İstanbul - 1996)
Hukuk Devleti (İstanbul - 1997)(İstanbul-2004)
82 Anayasasında İnsan Haklarına Saygılı Devlet (İstanbul - 1997)
Sosyal Devlet (İstanbul - 1997)
82 Anayasasında Cumhurbaşkanı (İstanbul - 1997)
Kat Karşılığı İnşaat Sözleşmesi (İstanbul 2005)
İnşaat Hukuku (1. Baskı, Legal Yayınları, İstanbul-2006; 2008 yılında 2., 2010 yılında 3. ve 2012 yılında 4. Baskı, Seçkin Yayınları).
100 Soruda İnşaat Hukukuna Giriş (İstanbul Barosu Yayını, İstanbul-2011). (hukukihaber.net)