Malatya İnternet Habercileri Derneği Başkanı Murat Çelik ve derneğin yönietim kurulu üyesi Caner bostur, Türkiye Gazetesi Malatya Bölge temsilcisi Celal Koyuncu ve İhlas Haber Ajansı Malatya Temsilciliği'ni ziyaret etti. Ziyarette konuşan Malatya İnternet Habercileri Derneği Başkanı Murat Çelik, "Şu anda Türkiye Büyük Mlillet Meclisi gündeminde olan internet haber siteleri, tasarının yeniden güncellenip yasallaşmasını bekliyoruz. Başbakan Yardımcısı sayın Bülent Arınç bey ile bu konuda görüşmelerimiz
sürüyor. Meclisin önümüzdeki günlerde gündemine gelip, internet habercilerin yeni yasasının yasallaşmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
İnternet haber sitelerinin yasasının çıkmasıyla kısmi de olsa resmi ilan almaya da başlayacaklarını söyleyen Çelik, internet sitelerindeki başı boşluklardan da söz etti.
"Korsan yayın yapan haber siteleri var. Karalama ve asılsız haberler çıkarıyorlar" diyen Murat Çelik, "İnternet sitelerinin de vergi numarası, iletişim adreslerinin bulunması gerekiyor. Yasal olması gereken internet siteleri günümüzde çok takip ediliyor" şeklinde konuştu.
Malatya İnternet Habercileri Derneği'nin 48 üyesi bulunduğunu söyleyen Çelik, bu sitelerden yüzde 80'inin İhlas Haber Ajansı abonesi olduğunu ifade ederek, "Bir haber ajansına abone olmadan o ajansın haber ve fotoğrafları kullanmak kanunen suçtur" şeklinde konuştu.



İHA