Üsküdar Adliyesi önünde basın açıklaması yapan Çevik, açıklamasının sonunda ise ağlayanların halini anlamaları ve ağlayabilmeleri için Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a gözyaştıcı gaz bombası olarak nitelendirdiği soğan yolladı.

Üsküdar Adliyesi önüne saat 11.00'de tek başına gelerek açıklama yapan Adalet Platformu Üyesi Adem Çevik, darbeleri ve darbe anayasalarını protesto etmek için basın açıklaması yaptı. Darbelerin hesabını vermeyenlerin görevden alınmadığı sürece darbelerin engellenemeyeceğini belirten Çevik, "73 milyonun huzuru için tüm darbeci asker ve yargıçlar derhal açığa alınmalı veya azledilmeli. Darbeci ve darbe teşebbüsünde bulunanlar ve yardım yataklık edenler tedavi edilmelidir." dedi.

"Milletin anası ağlıyor" diye bağıran Adem Çevik, basın açıklamasının ardından mahkemeye çıkarılması halinde intihar edeceğini açıklayan eski Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in müşahade altına alınması için Muğla Savcılığı'na gönderilmek üzere Üsküdar Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçe verdi. Çevik, ayrıca Kenan Evren'in hesap vermesi için yaşaması gerektiğini belirterek, "Akli melekeleri açısından da yaşı icabı risk oluşturmaktadır. Bu açıdan açık ve yıkın bir tehlike sözkonusudur. 12 Eylülün tanık ve sanığı konumundaki bir kişinin hayatının güvence altına alınması için en geç referandumdan hemen sonra sonuçlar açıklanmadan önce müsahade gözetim altına alınması gerekmektedir" diye konuştu.

Heronlarla ilgili ciddi iddiaların olduğunu hatırlatan Adem Çevik, buna rağmen Genel Kurmay Başkanı İlker Başbuğ'un açıklama yapmadığını söyledi. Çevik, "Hergün çocuklarımız ölüyor, öldürülüyor. Ancak sorumlu kişiler hiçbirşey yapmıyor. Buradan Başbakana sesleniyorum. Darbecileri ve sorumluları görevden alın. Aksi halde siz de ihanete ortak olursunuz." şeklinde konuştu.

Açıklamanın ardından yanında getirdiği bir adet soğanı havaya kaldıran Çevik, "Bu göz yaşartıcı bir bombadır. Milletin anası ağlarken yetkililer hiçbişey yapmıyorlar. Ağlamaları için ve milleti anlamaları için bu soğanları Genel Kurmay Başkanı Başbuğ, Vecdi Gönül, Beşir Atalay, Devlet Bahçeli, Kemal Kılıçdaroğlu ve Selahattin Demirtaş'a gönderiyorum." dedi. (CİHAN)