İş bırakan personel adliye girişinde halaylar çekip, sloganlar atarken, Adli Yargı Komisyonu Başkanlığı'nın ise kalem müdürlerine e-posta gönderip, eyleme katılan personelin tutanakla tespit edilmesini istediği öğrenildi.
 
Farklı sendikalara üye İzmir Adliyesi çalışanları, fazla mesai ücretlerinin kaldırıldığı ve kazanılmış haklarının ellerinden alındığı gerekçesiyle bir günlük iş bıraktı. İzmir Adliyesi'nin vatandaş girişi olarak da kullanılan A Blok'taki kapısı önünde toplanan çalışanlar, ellerinde çeşitli pankartlar taşıyıp, haklarını talep eden sloganlar attı. Basın açıklaması yapan Büro İş Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Şenkaya, "Üyesi bulunduğumuz sendika talimatı gereğince dahil olduğumuz demokratik, meşru ve yasal bir hakkın kullanılmasından öte bir mahiyet taşımayan, yasalarca ve uluslararası sözleşmeler ile güvence altına alınmış hukuka uygun etkinliğimiz disiplin suçu oluşturmamaktır" diye konuştu.
 
EYLEME KATILANLAR İÇİN TUTANAK
 
Türküler söyleyen ve halaylar çeken adliye çalışanları daha sonra otobüslerle geniş çaplı eylem için Konak Meydanı'na hareket etti. Çağdaş Avukatlar Derneği üyesi avukatların da gün içerisinde icra dilekçelerini vermeyerek eyleme destek verdiği öğrenildi. Öte yandan Adli Yargı Komisyon Başkanlığı tarafından bütün mahkemelerin kalemlerine e-posta gönderilip, eyleme katılan personelin olup olmadığı konusunda tutanak tutulmasının istendiği öğrenildi.



DHA