Habertürk gazetesi yazarı Sevilay Yılman, “Bedelli FETÖ’cülük’ hayırlı olsun!” başlıklı yazısında, Anadolu Yayın Platformu Başkanı Sinan Burhan’ın iddialarını gündeme getirdi.

Sevilay Yılman, “Burhan diyor ki” yazarak iddiaları şöyle aktardı:  

“Anadolu’nun dört bir tarafında bu resmen bir sektör haline dönüştü. Çok sayıda şikâyet alıyoruz. Bazı ahlaksızların gazetecilik adı altında bulundukları bölgedeki işadamlarını FETÖ üzerinden korkutup, şantaj yapıp çıkar sağladıklarını biliyoruz. Elimizde delil olmadığı için hukuken bir şey yapamıyoruz, platform olarak bu işin önüne geçmek için de ne yapacağımızı bilemiyoruz!”

“KİMİ AYLIK HARACA BAĞLIYOR, KİMİ BİR TATİL PARASINA, KİMİ DE…”

“Elinde isimler de var, hangi ahlaksızın hangi işadamına şantaj yaptığına dair, ama belge olmadığı için bunları benim de yazmam doğru olmaz” diyen Sevilay Yılman şöyle devam etti:  

“Şu kadarını söyleyeyim, gerçekten de bu iş resmen sektör olmuş yerel basın tarafında. Birileri bu işten acayip nemalanıyor, bütün yetkililerin haberi olsun. Nasıl oluyor peki bu nemalanma?

Şöyle: Biliyorsunuz, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası çok sayıda işadamı, FETÖ’yle iltisaklı olduğu gerekçesiyle tutuklandı. Ve bu işadamlarının mal varlıklarına el konuldu. Kim olduklarını yazmama gerek yok, zira bunlar büyük çapta iş yaptıkları için isimleri de medyada yer aldı geniş geniş.

Benzer durum Anadolulu işadamı ve esnaf arasında da var. Yani geçmişinde bir şekilde FETÖ ile yolu kesişenler. Bunların iş hacminin çapı küçük olduğu için gözden kaçmış ve pek dokunulmamış emniyet ile yargı tarafından. Sinan Bey diyor ki: ‘İşte bu dokunulmayan işadamlarına bazı ahlaksız gazeteciler dokunuyor ve korkutarak, şantajla istediklerini yaptırıyor!’ Kimi aylık haraca bağlıyor, kimi bir tatil parasına, kimi de haftada birkaç akşam yemeğine...”

“BU ŞANTAJLARI YAPAN GAZETECİLER AHLAKSIZ OĞLU AHLAKSIZ!”

Sevilay Yılman yazısını şöyle sonlandırdı:

“FETÖ’yle irtibatı olan bazı Anadolulu esnaf ve işadamları, kendisine şantaj yapan ahlaksız gazeteciye bir şekilde bedelini ödeyip meseleden kurtuluyor. ‘Bedelli FETÖ’cülük’ resmen bir yöntem olmuş.

Sinan Burhan’ın dediği gibi, elbette ki bu şantajları yapan gazeteciler ahlaksız oğlu ahlaksız! Daaaa... Peki ya bedelini ödemek suretiyle bu şantajlara boyun eğen işadamları? Onlar ahlaklı mı?”