Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, katıldığı bir televizyon programında gündemi değerlendirdi. Dağa çıkıp silaha sarılmaya gerekçe olarak 'işkence'nin gösterilmesini doğru bulmadığını ifade eden Bozdağ, "Çeşitli dönemler pek çok kişi sıkıntı çekti. 28 Şubat'ta hukuksuzluklar oldu. Arkadaşlarımın denklikleri iptal edildi, hakları ellerinden alındı. Üniversitelerde başörtüsü yüzünden okuldan atılan birçok kızımız oldu. Kimse silaha sarıldı mı?" dedi.

AK PARTİ DÖNEMİNDE GÜNDEMDEN KALKTI

Bozdağ konuşmasında şu konulara dikkat çekti: "İşkencenin hoş görülmesi veya görmezden gelinmesi veya bir şekilde üzerinin örtülmesi söz konusu değil. Türkiye bundan çok çekti ve bunun da pek çok bedelini her alanda ödedi. Onun için biz AK Parti olarak iktidara geldiğimiz ilk günden itibaren, Türkiye'de bu konunun gündemden düşmesi, artık yeni Türkiye'nin gündeminde falan karakolda veya falan hapishanede veya falan yerde devletin görevlileri işkence yapıyor haberlerinin olmadığı bir Türkiye'yi hayata geçirmemiz lazım. Biz bunu başardık. Şu anda artık böyle şeyler yok. Bundan sonra olması da mümkün değil. İşkencede de zaman aşımını kaldıracağız. Dördüncü yargı paketinin içinde o da var. Her şartta yargı önüne çıkacaktır ve bundan sonra işkence suçlarında zaman aşımı olmayacaktır. İşkenceciler her şartta çıkacaktır. Ama bu geriye dönük yürümez. Bundan sonrakiler için ceza hukukunun genel ilkeleri çerçevesinde olacak."

YANLIŞ YANLIŞLA ÇÖZÜLMEZ

"Ama şunu ifade etmek istiyorum. Diyelim ki bir haksızlık oldu, bir hukuksuzluk oldu size, biri işkence yaptı. Bu haksızlığa karşı mücadele etmenin yolu, haksızlık yapana yaptığının misliyle haksızlık yapmak değil. Mesela, AK Parti'ye kapatma davası açıldı. Biz hangi yolu seçtik? AK Parti meşru zeminde mücadele yolunu seçti. O dönemde Sayın Başbakan'ın sözü şu oldu: 'Türkiye çok önemli bir dönemeçte. Biz bu davayı uzatamayız. Davayı en kısa zamanda bitirelim. Türkiye kaybetmesin. AK Parti kaybederse kaybetsin.' 28 Şubat'ta pek çok kişi sıkıntı çekti. Benim bir sürü tanıdığım arkadaşım var. Denklikleri iptal edildi. Başka yerde okudu diye. Askere çağrıldılar. Kısa dönem askerlik yapmışlar, uzun dönem askerliğe çağrıldılar. Pekçok hakları ellerinden alındı. Üniversitelerde başörtüsü yüzünden okuldan atılan pek çok kızımız oldu. Kimse silaha sarıldı mı? Kimse ben bunun bedelini sana ödeteceğim dedi mi?"