Saldırının, nöbet değişimi sırasında meydana geldiği bildirildi.

Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde Deniz Üs Komutanlığı'na bağlı İkmal Destek komutanlığı'na düzenlenen roketli saldırıda şehit olan askerlerin Kenan Oğuz Arbay, İsmail Kartal, Erol Tavukçu, Serhat Aslan ve Ümit Akbulut ve Erhan Terlemez olduğu açıklandı.

Yaralı askerlerden tedavileri sürenlerin bazılarının isimleri ise şöyle: "Siyamet Kılınç, Osman Topbulut,  Mehmet Aynur, Taner Adıyaman, Muammer Altemür,  Erol Sevindik,  Nedim Çağrıtüre."

Saldırıda ağır yaralanan 3 asker, Ankara Gülhane Askeri Tıp Fakültesi Hastanesine (GATA) sevk edildi. Şehit olan 6 askerin cenazesi de İskenderun Askeri Hastanesine kaldırıldı.

İlçe girişindeki Modernevler Mahallesi'nde bulunan Deniz İkmal Destek Komutanlığına saat 00.40 sıralarında teröristler tarafından roketatarlarla yapılan saldırıda şehit olan askerlerin cenazesi, İskenderun Devlet Hastanesinden alınarak, Askeri Hastane Morguna götürüldü.

Şehitler memleketlerine gönderildi

Daha sonra cenazeler İskenderun Deniz Er Eğitim Alayına getirildi ve burada tören düzenlendi.

Basın mensuplarının alınmadığı törene Hatay Valisi Mehmet Celalelettin Lekesiz'in yanı sıra askeri ve mülki erkan katıldı.

Törenin ardından saldırıda şehit olan Mardin nüfusuna kayıtlı Serhat  Aslan, İzmir nüfusuna kayıtlı Kerem Oğuz Erbay, Erzincan nüfusuna kayıtlı İsmail  Kartal, Van nüfusuna kayıtlı Erol Tavukçu, Malatya nüfusuna kayıtlı Ümit Akbulut  ile Giresun nüfusuna kayıtlı Erhan Terletme'nin cenazeleri helikopterle toprağa  verilmek üzere memleketlerine gönderildi.

Vatandaşlar BDP binasına gitti

Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde Deniz Üs Komutanlığı'na bağlı İkmal Destek komutanlığı'na teröristlerin saldırı düzenlediği haberine alan vatandaşlar, yaralıların kaldırıldığı İlçe Devlet Hastanesi'ne akın etti. Burada bir grup vatandaş, hastanenin yaklaşık 800 metre ilerisinde bulunan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ilçe binasına yürüyerek, taşlı saldırıda bulundu. Polisin müdahalesi sonrası vatandaşlar, parti binası çevresinden uzaklaştırıldı.

İlçe Emniyet Müdürlüğünün karşısında bulunan MHP İskenderun İlçe Teşkilatı önünde toplanan bir grup da, parti flamaları açarak, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları attı.

Bir grup da saldırıyı protesto etmek üzere, Türk bayrakları taşıyıp sloganlar atarak şehit askerler için törenin düzenleneceği İskenderun Deniz Er Eğitim Alayı'na doğru yürüyüş başlattı.

Başbakan Şili'den bilgi alıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, İskenderun'da Deniz İkmal Destek Komutanlığına yapılan saldırı olayı konusunda Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala ile sürekli irtibat halinde olduğu ve yaralıların durumunu yakından takip ettiği bildirildi.

Resmi ziyaret için Şili'nin başkenti Santiago'da bulunan Başbakan Erdoğan'ın, İskenderun'daki saldırı olayıyla ilgili olarak Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala ile sürekli irtibat halinde olduğu belirtildi. Konuyla ilgili Başbakan Erdoğan'a sürekli bilgi verildiği öğrenilirken, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz ile de telefonda görüşüldüğü ve Vali Lekesiz'in yaralıların bulunduğu yere gideceği kaydedildi.

Şahin'in mesajı

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'a gönderdiği başsağlığı ve geçmiş olsun mesajında, Türkiye'nin, ülkenin ve milletin geleceği, kardeşlik ve barışa dayalı toplumsal yapının istikrarı için terörle mücadelesinden vazgeçmeyeceğini bildirdi.

Şahin,  "Milletimizin birlik ve beraberliğini, ülkemizin huzur ve güvenliğini bozmaya yönelik bu hain saldırıyı ve arkasındaki güçleri lanetliyorum. Ülkemizi ve milletimizi zaafa uğratmaya yönelik bu terör girişimi hangi amaca yönelik olursa olsun başarıya ulaşamayacaktır" dedi.

Gül'den mesaj

Cumhurbaşkanı Gül, İskenderun'da 6 askerin şehit olduğu terör saldırısına ilişkin yayımladığı mesajda, İskenderun Deniz Üs Komutanlığı Şehit Er Remzi İlboğa Kışlası'na teröristlerce düzenlenen saldırı sonucunda 6 askerin şehit olmasından ve 9 askerin yaralanmasından duyduğu derin üzüntüyü ifade etti.

''Birlik ve beraberliğimizi, bölünmez bütünlüğümüzü hedef alan bu hain  saldırıyı nefretle telin ediyorum'' diyen Cumhurbaşkanı Gül, mesajında şunları kaydetti:

''Şunu bir kez daha vurgulamak isterim ki, Türkiye terörle mücadelesini  en güçlü şekilde, topyekun bir anlayışla sürdürecek, terör tehdidini bütünüyle  ortadan kaldıracaktır. Bu çirkin saldırılar, devletimizin ve milletimizin iradesi ve kararlılığı karşısında hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. Milletimiz, vatanını canından üstün tutan, bu uğurda şehit olan kahraman askerlerimizi sonsuza kadar gönlünde yaşatacaktır. Aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine, milletimize ve Türk  Silahlı Kuvvetlerimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.''

BDP'nin açıklaması

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da Hatay'ın İskenderun ilçesindeki terörist saldırıya ilişkin, "Keşke bu tür acılar yaşanmasın diye sarf ettiğimiz çabalarda sonuç almış olsaydık" dedi.

Selahattin Demirtaş, üzüntülerini dile getirerek, Türkiye'nin bu tür acılara fazlasıyla katlandığı söyledi.

"Gençlerimize rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum" diyen Demirtaş, şöyle konuştu:

"Keşke barış konusundaki çağrılarımız diğer partilerden kabul görse, ortak çaba gösterseydik. BDP olarak ortaya koyduğumuz barış duyarlılığımız, kaygılı çağrılarımız görmezden geliniyor. Umut ederim başka acılar yaşanmaz. 'Ölümlerle birlikte çatışmalar yoğunlaşabilir' dedik. Siyasi partiler artık meseleyi siyasi boyuta getirerek tartışmalı. Hükümete çağrımız; askeri yöntem ve operasyonlarla çözüme ulaşılamaz, kalıcı barışa bu şekilde ulaşılamaz. Bu saatten sonra barış için çaba harcanıp, diyalog ve ikna yöntemlerine başvurulmalıdır."


Cnn Türk