İstanbul-Isparta seferini yaparken düşen uçakla ilgili davada, Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru ve kazanın olduğu tarihte Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan ancak daha sonra emekliye ayrılan Oktay Erdağı’nın da yargılanması kararlaştırıldı.
Arıduru ve Erdağı’nın ‘taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek’ suçundan 15 yıla kadar hapisle yargılanması istendi.
WorldFocus Havayolları’nın uçağı, 30 Kasım 2007 tarihinde Atlasjet’in İstanbul-Isparta seferini yaparken Keçiborlu yakınlarında düştü. Olayda 57 kişi öldü.

‘18 kusurla uçurulmuş’
Kazayla ilgili kamu davasının dördüncü duruşması Isparta Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada tanık ifadeleri dinlendi. Kazada ölen 38 yolcu yakınının avukatlığını yapan Hasan Kaşıkara, İTÜ’den alınan bilirkişi raporuna göre düşen uçağın 18 kusurla havalandığının tespit edildiğini söyledi.
Tarafların dinlenmesinin ardından Isparta Ağır Ceza Mahkemesi, ara kararını açıkladı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından haklarında soruşturma başlatılan Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru ile dönemin Genel Müdür Yardımcısı Oktay Erdağı hakkında hazırlanan iddianame mahkemece kabul edildi.Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) hakkında açılan dava, 10 sanıklı ana davayla birleştirildi.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdiği iddianamede Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün olayda 1/3 oranında kusurlu olduğu belirtilerek Genel Müdür Arıduru ve yardımcısı Erdağı hakkında ‘mevzuat hükümlerini yerine getirmediği, uçuş emniyetine yeterince önem vermediği, ilgili yönetmelik hükümlerine uymadığı’ gerekçeleriyle yargılanmalarını talep etti.
Birleştirilen dava Isparta Ağır Ceza Mahkemesi’nde 8 Nisan tarihinde görüşülmeye devam edecek.

Talimatla ifade verecek
Çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan avukat Şehnaz Doğan Yüzer, şunları söyledi: “Son derece güzel ve olumlu, çünkü Sivil Havacılık Genel Müdürü ve yardımcısı aleyhine dava açılmış. Bu iyi bir gelişme. Çünkü biz bu bürokrasiyi 2.5 yılı aşkın süredir kıramıyorduk. Kendileri için de şikâyetçiydik. Çünkü Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü bu koşuldaki uçaklara izin vermeseydi bu kaza olmayacaktı. Bugün içimiz biraz daha rahat. Sadece içimizi burkan husus, Sivil Havacılık Genel Müdürü’nün talimatla ifadesinin alınacak olmasıdır. Biz ifade alınacağı zaman Ankara’da hazır bulunmak istediğimizi mahkemeye ilettik, kabul gördü.” (dha)