Mikail Zor, adlı mahkum geçtiğimiz ay Kandıra F Tipi Cezaevi'nden kaçmıştı. Zor ile aynı koğuşta kalan ve seri katil olduğu belirtilen Durmuş Anuçin, Zor'un firarının ardından savcılığa ifade vermişti. Anuçin, ifadesinde Zor'un kendisine İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Vedat Yılmazabdurrahmanoğlu ile 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Kemal Can ve üyelerini öldüreceğini söylediğini belirtmişti. 

Bunun üzerine adliyede güvenlik önlemleri arttırılırken adliyeye Zor'un fotoğrafları asıldı. 

Bugün ise İstanbul Adalet Sarayı'nda kısa süreli hareketlilik yaşandı. Güvenlik görevlilerinin, bir vatandaşı Mikail Zor'a benzetmesi üzerine polis ve güvenlikçiler harekete geçti. Görevliler adliye içinde gözden kaybolan vatandaşın peşine düştü. İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nin duruşma salonunun önünde ve içinde de önlem alındı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin hakimlerinin ise kapılarının önünde polisler nöbet tuttu. Sivil polislerin de katılımıyla adliyede yaklaşık bir saatlik aramanın ardından şüphelenilen vatandaş bulundu. Adliye karakoluna götürülen vatandaşın kimlik tespiti yapıldı. Mikal Zor olmadığı anlaşılan vatandaş serbest bırakıldı.

1984 doğumlu olan Mikail Zor, hakkında, cinayet ve adam kaçırma gibi 19 ayrı suçtan dava açıldı. İstanbul 12. ve 13. Ağır Ceza Mahkemeleri'nde yargılandı. Müebbet ve toplam 57 yıl hapis cezası aldı. Karar temyize gitti. Ancak bu sırada Zor, firar etti. Zor henüz yakalanamadı.



CİHAN