Ballıkaya, Çağdaş Avukatlar Grubu, Toplumsal Hukuk Araştırmalar Vakfı, Özgürlükçü Hukukçular Derneği, Çağdaş Hukukçular Derneği avukatları olarak tutuklu bulanan meslektaşlarına ziyarete geldiklerini söyledi. Meslektaşlarının 2 aya yakın bir süredir tutuklu bulunduğunu hatırlatan Ballıkaya, "Bu tutukluluk savunma mesleklerini icraları nedeniyle, aslında bu mesleğin sürdürülmesini olanaksızlaştırmak engellemek amacıyla gerçekleştirilen bir tutukluluk. Sadece avukatların hak engellenmesinden öte, savunmanın durdurulması amaçlı bir tutukluluk." ifadelerini kullandı.
Tutuklamaların Türkiye'de son dönemde yaşadığımız baskı ve sindirme politikalarının önemli ayaklarından birisi olduğunu savunan Ballıkaya, şunları söyledi: "Bu tutuklama furyasını tarihi bir dönemeç olarak görüyoruz. Bundan sonra ki süreçte gelişecek ve toplumun tüm kesimlerine yayılacak baskının bir adımıdır bize göre. Bizler bugün bu ziyaretle başlamış olduğumuz avukat arkadaşlarımızın sürdürmekte olduğu ve engellenmeye çalıştığı işi sürdürmek istediğimizi, onlar adına sürdüreceğimizi, sürdürücüsü olacağımızı, bu baskı ve durdurma politikalarının hiçbir zaman sonuca ulaşamayacağını, bunun takipçisi olacağımızı söylemek için buradayız. Meslektaşlarımızla dayanışmamızı ifade etmek için buradayız. Bugün avukat arkadaşlarımıza yönelen baskı durdurulmazsa devam edecektir. Bizler avukatlar olarak bu baskı politikalarının karşısında olacağız."
 
Ballıkaya, Kürt halkına yönelik bir baskı, sindirme politikası olduğunu söyledi. "Kimi zaman Uludere'de olduğu gibi imha sürecine dönüşen dönem yaşıyoruz. Bununda bir parçasıdır. Özellikle Kürt avukatlara Abdullah Öcalan avukatlarına yönelik bir baskının parçasıdır. Buna da karşı olduğumuzu, bu mücadelenin de yürütücüsü olacağımızı söylemek istiyoruz." diye konuştu.


 CİHAN