Alınan ilk bilgilere göre, Etiler Polis Meslek Yüksek Okulu ve Ak Merkez yakınındaki Koç Köprüsü'nün altında bulunan geçitte bir patlama meydana geldi. Patlama üzerine olay yerine polis ekipleri ve ambulansalar sevk edildi.

Patlama sonucu 1'i polis 7 kişinin yaralandığı, yaralılarından birinin bacağının koptuğu öğrenildi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Beşiktaş'ta meydana gelen patlamada 7 yaralı olduğunu, ancak yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığını bildirdi.

Olay yerinde ikinci bir şüpheli paket bulunduğu ve polisin bu paket üzerinde durduğu belirtildi.

Patlayıcının, zaman ayarlı ve parça tesirli ses bombası olduğu tahmin ediliyor.

Patlama alanında polisin araştırmaları sürüyor.

Patlama yerinde ikinci bomba araştırılıyor

Etiler'de bir köprü altında meydana gelen patlama yerinde ikinci bomba araştırması yapılıyor. Polis ekipleri, herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için olay yerinde toplanan vatandaşları bölgeden uzaklaştırdı.

Etiler'de iş ve servis trafiğinin yoğun olduğu saatlerde maydana gelen patlamada 1'i ağır 7 kişi yaralandı. Durumu ağır vatandaşın bacağının koptuğu patlama, 09.00 sıralarında meydana geldi. Patlamanın oldukça şiddetli olduğu ve uzak mesafelerden de duyulabildiği aktarıldı. Yaralılar çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. Patlamanın, zaman ayarlı ve parça tesirli ses bombası olduğu tahmin ediliyor.

SERVİSLERİN GEÇİŞ GÜZERGAHI

Görgü tanıkları, durumu ağır olan yaralının bacağının koptuğunu aktardı. Olaydan sonra bölgeye gelen polis ekipleri patlama yerine çıkan bütün yolları araç ve yaya trafiğine kapattı. Bölgede başka patlama olma ihtimaline karşılık güvenlik önlemi alındı. Bölgedeki vatandaşlar alandan uzaklaştırıldı. Çok sayıda ambulans olay yerinde bekletildi.

Bir görgü tanığı, patlamanın olduğu yerin okul servislerinin geçiş güzergahı olduğunu, patlama esnasında öğrencilerin olmamasının büyük bir faciayı önlediğini belirtti.

Vali Mutlu: Yaralıların hayati tehlikesi yok

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Beşiktaş'ta meydana gelen patlamada 7 yaralı olduğunu, ancak yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığını bildirdi.

Vali Mutlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Beşiktaş'ın Etiler semtinde bir üst geçidin altında bir patlama olduğunu belirterek, ''Patlama sonucunda olay yerinde 7 vatandaşımız muhtelif oranlarda yaralandı. Bunların hiç birisinin hayati tehlikesi yok'' dedi.

Yaralıların Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavilerinin sürdüğünü ifade eden Mutlu, ''Hayati tehlikelerinin olmaması önemli'' diye konuştu.

Yaralıların isimleri belirlendi

Beşiktaş'ın Etiler semtinde meydana gelen patlamada yaralanarak, Okmeydanı ve Şişli Etfal Hastanelerinde tedavi altına alınan biri polis 7 kişinin isimleri belirlendi.

Etiler Polis Meslek Yüksek Okulu yakınındaki Koç Köprüsü'nün altında meydana gelen patlamada yaralanarak Şişli Etfal hastanesine kaldırılanların polis memuru Üzeyfe Erdem, İETT şoförü Seyfi Erdem, Yazgülü Şubatlı, Sami Işık ve soyadı öğrenilemeyen Agof adlı kişiler olduğu öğrenildi. Buradaki yaralılardan Yazgülü Şubat'ın hayati tehlikesi olmamasına karşın durumunun ağır olduğu belirtildi.

Okmeydanı Hastanesinde tedavi altına alınan yaralıların ise Ayten Bal ile Ceyhan Mercan olduğu belirtildi. Ayağından yaralanan Ayten Bal'ın ameliyata alınacağı bildirildi.


Cihan / AA