Kampüs içinde saat 12.30 sıralarında toplanan yaklaşık 150 kişilik grup, 'Üniversiteye saldırı topluma saldırıdır' yazılı büyük bir pankartla yürüyüşe geçti. Alkışlar eşliğinde yürüyen grup, 'Ferman devletin üniversiteler bizimdir' sloganlarıyla kampüsün ana kapısından dışarı çıktı. Burada gruba ihraç edilen akademisyenler ile çeşitli üniversitelerde okuyan bazı öğrenciler de destek verdi.

Sloganlarla protesto edildi

Polis, hem kampüs içinde hem dışında yoğun güvenlik önlemi aldı. Sık sık 'KHK'lar gitsin biz kalıyoruz', 'Akademisyenler susturulamaz', 'KHK'ya OHAL'e başkanlığa hayır', 'Direne direne kazanacağız', 'Üniversiteler bizimdir bizim kalacak' sloganları atıldı.



İhraç edilen akademisyenler konuştu

Eylemde, ihraç edilen akademisyenlerden bazıları birer konuşma yaptı. Bunlardan Prof. Dr. İzzettin Önder, eyleme katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Üniversite aşk gibidir, sevgi gibidir her yerdedir. Herkesin kalbindedir, sadece binaların içinde değildir. Sizlerle her zaman birlikteyiz. Bu ruhumuzu ve gücümüzü kaybetmememiz lazım" diye konuştu. Araştırma Görevlisi Levent Dölek ise tekrar üniversitelere geri döneceklerine dair olan inancını dile getirdi.




Polis araya girdi

Konuşmaların ardından grup adına basın açıklaması okundu. Açıklamanın ardından okula giren gruptan bazı öğrenciler ile özel güvenlikçiler arasında tartışma çıktı. Hangi nedenle başladığı bilinmeyen tartışma kısa sürede büyüdü. Yaşanan arbede üzerine araya polis girdi. Polis, biri kız öğrenci 6 öğrenciyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan öğrenciler polis minibüsüne bindirilerek Beyazıt Polis Merkezi'ne götürüldü.



Enver Alas-Cemal Köyük/istanbul-DHA