Dünyanın en büyük adliyesi olan Kartal’daki İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’nda taşınma telaşı başladı. İmalat hataları düzeltilen ve Ocak 2013’te hizmete girecek olan binaya taşınmak için adliyelere talimat verildi. Yapımı 2006 yılında başlayan ve 126 dönümlük arazinin 80 dönümlük bölümüne inşa edilen İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’nın taşınma ödeneği de Adalet Bakanlığı’ndan çıktı. Toplam 8 adliyenin taşınması için 1.3 milyon lira ödenek başsavcılığa ulaştı. Adliyelere, arşivleri kolilemek için talimat gönderildi.

 BEYKOZ VE ŞİLE TAŞINMIYOR

 Anadolu yakasının adliyelerini bir araya getirecek olan Türkiye’nin en büyük kamu binasının ilk konuğu mevki nedeniyle Kartal Adliyesi oluyor. Arşivleri taşınan Kartal Adliyesi’nin ardından diğer çevre adliyeler de gelen ödenekle taşınma işlemini gerçekleştirecek. Adliyelerde ilk olarak arşivler kolilenmeye başlandı. Kartal, Kadıköy, Üsküdar, Ümraniye, Pendik, Tuzla, Sultanbeyli ve Adalar adliyeleri taşınma telaşı yaşarken, mesafe nedeniyle Beykoz ve Şile adliyelerinin İstanbul Anadolu Adliyesi’ne taşınmayacağı ise kesinleşti. Mevcut adliyelerin başsavcılarının yeni görevleri ise aralıkta çıkacak birleştirme kararnamesi ile belli olacak.

298 MAHKEME SALONU VAR
 
326 savcı odası, 298 mahkeme salonu, 51 icra dairesi olan adliyenin 500 ve 180 kişilik 2 konferans salonu, 2 bin 600 araçlık otopark, 2 bin 200 kişilik yemekhane ve 180 kişilik kreşi var. Yapımı tamamlanan adliyede şu günlerde imalat hataları gideriliyor. Girişteki havuzlar binanın altına sızma yaptığı için kaldırılırken, şişman bulunan Themis heykeli ile beğenilmeyen kaide yeniden düzenleniyor


FOTO GALERİ




 SEDEF ŞENKAL DEMİR-AHT