Şişli Okmeydanı'nda yüzleri maskeli 20-25 kişilik bir grup, Darülaceze Caddesi'nde bir halk otobüsüyle bir belediye otobüsüne molotofkokteyli atıp yaktılar. Edinilen bilgiye göre, saat 15:30 sıralarında, yüzleri maskeli bir grup, Topkapı-Alemdar seferini yapan 522 numaralı halk otobüsünün durağa yanaşmasını fırsat bilip durdurdular. Otobüsün içine giren saldırganlar şoför ve yolculardan inmelerini istediler. Otobüs boşaltıldıktan sonra yüzleri maskeli grup ellerindeki molotofları otobüse attılar. Kısa sürede alev alan otobüs yanarken, grup bu kez karşı şeritte ilerleyen bir belediye otobüsüne yöneldiler.
 
ALEV ALEV YANDI
 
Taksim-Kaptanpaşa seferini yapan belediye otobüsünün şoförü, grubun kendilerine yöneldiğini fark edince yolcuları tahliye edip otobüsten ayrıldı. Grup ellerindeki molotofları bu kez belediye otobüsüne salladılar. Bu sırada olay yerinde bulunan bir zırhlı polis aracına da molotof, taş ve havai fişek attılar. Gelen takviye kuvvetlerin müdahale etmesiyle grup, Okmeydanı Mahmut Şevketpaşa Mahallesi ara sokaklara kaçtılar. Kısa süre sonra olay yerine gelen itfaiye ekipleri alevli yanan otobüse su sıkarak söndürdü. Otobüs kullanılamaz hale geldi. Polis, grubun yakalanmasına yönelik geniş çaplı çalışma başlatıldı.
 
ŞOFÖR YAŞADIKLARINI ANLATTI
 
Saldırganlar tarafından otobüsten indirilen Halk Otobüsü şoförü Fikret Yıldırım, yaşadığı olayı anlattı. Yıldırım, “Yolcumu aldım Alemdar istikametine gitmekteydim. 50 kişi trafiği tıkamışlar, yolcumu indirerek arabama saldırdılar. Arabamın önünde dedim ki 'yapmayın bu özel halk otobüsü, sizi de taşıyabilir' bu arada gözlerime duman kapladı. Bir şey konuşamadım. Kim olduklarını bilmiyorum, hepsinin yüzleri maskeli. Belki 50 kişiden daha fazlaydı. Arabada yaklaşık 15-20 kişi vardı. Bayanın bir tanesi de kucağında çocukla birlikte inerken durağa düştü" diye konuştu.
 
Olay yerindeki incelemeler devam ediyor.