Mutlu, İstanbul İl Özel İdaresi tarafından oluşturulan ''www.istanbulajansi.com'' haber portalının tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Birleşmiş Milletler Ulaslararası Telekomünikasyon Birliği'nin yaptığı açıklamaya göre, yıl sonunda internet kullanıcı sayısının 2 milyarı aşacağını, bu rakamın dünya nüfusunun üçte biri olduğunu ve dünyada kullanıcı sayısının son 5 yılda iki katına çıktığını söyledi.

Bu yıl bilgisayar kullanmaya başlayan 226 milyon kişinin 162 milyonunun gelişmiş ülke vatandaşları olduğunu ifade eden Mutlu, gelişmekte olan ülkelerin bu yarışa dahil olduğunu, 21. Uluslararası İletişim Birliğinin açıklamalarına göre, gelişmekte olan ülkelerin internet kullanımlarını artırması gerektiğini, ancak bu sayede yeni iş imkanlarının oluşturulduğunu ve ekonomide uzun vadede rekabetin sağlanabildiğini belirtti.

Mutlu, Türkiye'deki nüfusun 30 milyonunun sosyal medya kullanıcısı olduğunu anlatarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Okullarda bilgi teknoloji sınıfı eksiği bulunmuyor. 'e-devlet' kapsamında kamu hizmetlerinin neredeyse tamamı internet ortamına taşındı. Vatandaşlarımızın hastanelerden randevu almadan sınav sonucu öğrenmeye kadar her şey internette bulunuyor. Tüm kurumlarımızın ayrı ayrı siteleri var. Kamu kurumlarında üretilen tüm hizmetlerin tek portalda birleşmesini istedik. Böylelikle hem kurumlar diğer paydaş kurumların ürettiği bilgiyi tek tuşla görsün hem de medya mensupları ve vatandaşlarımız verilen hizmetlerden haberdar olsun.''

Sitenin yaklaşık bir aydır hizmete açık olduğunu belirten Mutlu, hedeflerinin asgari 100 bin tıklama oranı olduğunu ve bu hedefin yarısını yakaladıklarını söyledi.

Mutlu, İstanbul'un bu ağ üzerinden haberdar olmasını temenni etti.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sabri Kaya da İstanbul'da kamu kuruluşları tarafından verilen hizmetlerin tek portalda bir araya getirilmesi ve iletişimin hızlı olması açısından oluşturulan sitenin, dünyanın en önemli metropollerinden İstanbul hakkında bilgi vereceğini bildirdi.

İstanbul'daki tüm etkinlik ve faaliyetleri içerecek sitenin beş başlığa ayrıldığını anlatan Kaya, bu başlıkların, ''İstanbul haber, İstanbul 360, etkinlik takvimi, İstanbul'da yaşam ve İstanbul yatırımları'' olduğunu belirtti

Tanıtım toplantısına, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Hüsamettin Koçak, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve meclis üyeleri katıldı.



Zaman