Ergenekon’dan tutuklanan Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner, makamında arama yapılırken telefonda “Başkanım” diye hitap ettiği

kişinin HSYK Başkanvekili Özbek değil, avukatı ve eski İstanbul Barosu Başkanı Kazan olduğunu söyledi...

İlhan Cihaner’in makamında arama yapılırken çekilen görüntüler basına sızmış ve bu görüntülerde Cihaner’in arama yapıldığı sırada telefonunun çaldığı ve arayan kişiye “Başkanım” diye hitap ettiği ekranlara yansımıştı. Görüntülerde Cihaner’in “Başkanım” dediği kişiye “Başkanım zaten dün akşam size söylemiştim” dediği de duyuluyordu.

’Özbek aradı’ iddiası

Bu görüşme bazı yorumcular tarafından Cihaner’in HSYK Başkanvekili Özbek’le yaptığı görüşme olarak değerlendirilmiş ve Özbek’in “Cihaner beni aradı” sözlerinin yalanlandığını gösterdiği iddiaları ortaya atılmıştı. Ayrıca Cihaner’in “Dün akşam size söylemiştim” sözleri de HSYK Başkanvekili Özbek’le soruşturma dosyaları ve gelişmeler hakkında görüştüğü iddialarına neden olmuştu.

’Önceki gün mesaj gelmişti’

Halen Erzurum’da tutuklu bulunan Cihaner, dün avukatlarıyla yaptığı görüşmede bu telefon konuşmasına açıklık getirdi. Cihaner, aramanın yapılmasından bir gün önce cep telefonuna UYAP (Ulusal Yargı Ağı Projesi) SMS Bilgi Servisi’nden bir mesaj geldiğini söyledi. Mesajda bir dosyada şüpheli olarak kaydedildiği şeklinde bir bilgi verildiğini anlatan Cihaner, akşam avukatı Turgut Kazan’ı arayarak bu mesajı değerlendirdiklerini belirtti.

’Eski baro başkanı olduğu için’

Arama yapıldığı sırada hem HSYK Başkanvekili Özbek’le hem de avukatı Kazan’la telefonda görüştüğünü ve eski baro başkanı olduğu için kendisine “Başkanım” diye hitap ettiğini anlatan Cihaner, “Dün akşam size söylemiştim” sözlerini sarf ettiği görüşmeyi de avukatı Kazan’la yaptığını kaydetti. Cihaner, bu sözlerle cep telefonuna gelen ve “şüpheli” olduğunu öğrendiği mesajı kast ettiğini aktardı.

UYAP SMS BİLGİ SİSTEMİ NEDİR?

Adalet Bakanlığı’nın iki GSM şirketi ile ortak yürüttüğü UYAP SMS Bilgi Servisi, vatandaşlara ve avukatlara bilgi vermek amacıyla kuruldu. UYAP’ın mobil ayağını teşkil eden UYAP SMS Bilgi Sistemi’yle avukatlar ve vatandaşlar dava açılması, icra takibi başlatılması, duruşma tarihi gibi bilgileri adliyeye gitmeden cep telefonlarına gönderilen kısa mesajlarla öğrenebiliyor. Bunun için sisteme SMS yoluyla abone olmak gerekiyor.


Vatan