DEVRİMCİ Karargah soruşturması kapsamında “Terör örgütüne yardım ve yataklık" suçundan tutuklanan Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'dan İstihbarat Daire Başkanlığı şikayetçi oldu.    

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı, Avcı'nın “Haliç’te Yaşayan Simonlar” kitabındaki iddialar üzerine harekete geçti. 50 sayfalık bir dilekçe hazırlayan İstihbarat Daire Başkanlığı, “Eski İstihbarat Daire Başkan Yardımcısı Hanefi Avcı'dan” şikayetçi oldu. Şikayet dilekçesi yaklaşık bir hafta önce Ankara Cumhuriyet Başsavcısılığa'na sunuldu.

Kitapta İstihbarat Daire Başkanlığı ve bazı çalışanları hakkında yer alan iddiaların gerçeği yansıtmadığının belirtildiği dilekçede, bu iddiaların İstihbarat Daire Başkanlığı'ndaki bazı görevlilerin kişiliğine yönelik haksız saldırılara neden olduğu belirtildi.

AVCI'NIN KİTABINDAKİ İDDİALAR

Avcı, İstihbarat Daire Başkanlığı hakkında kitabında önemli iddialarda bulunmuştu. Kitabında, “Kimliği belirsiz bir ihbarcı yüzünden kozmik odalar arandı. Ben ihbar ediyorum" diyen Avcı şunu iddia etti:

"Bulunacak yerleri de söylüyorum. İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi neden denetlenemez? İstihbarat Daire Başkanlığı'nda arama yapılsa, demirbaşa kayıtlı olmayan cemaatin kendine ait özel dinleme ve izleme aletleri bulunacağından hiç tereddüdüm yoktur."





Selahattin GÜNDAY/İSTANBUL, (DHA)