Kayseri'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında yargılanan 15 sanıktan 13'üne 6 yıl 3 ay ila 10 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezaları verildi.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasında, tutuklu sanıklar Metin G. ve Şaban Ç., tutuksuz yargılanan Şahin E., Taner O., Hüseyin G., Mustafa Ö., Ömer G., Köksal E., Hamza Ç., İbrahim Ü. ve Cengizhan B. ile avukatları hazır bulundu. Tutuksuz sanık Mahmut M. ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi aracılığı ile duruşmaya katıldı. Tutuksuz sanıklar Mahmut G., Birol Ç. ve Bünyamin A. ise duruşmaya katılmadı.

Sanıklardan eski memur G. savunmasında, örgütün gizli haberleşme programı ByLock'u kullanmadığını ve hiçbir ortamda kimliğini gizlemediğini söyledi.

Kendisinin ve ailesinin FETÖ'nün kurbanı olduğunu öne süren G., psikolojisinin bozulduğunu ve ilaç kullanmaya başladığını ifade etti.

Çocuklarının kendisiyle konuşmadığını, bir yıldır cezaevinde bulunduğunu ve suçsuz olduğunu savunan G., İstiklal Marşı'nın 7. kıtasını okuyarak, tahliyesini ve beraatını talep etti.

Örgütün Kayseri bölge sorumluları ve sohbet imamlarının çağrıldığı Nevşehir'in Kozaklı ilçesinde bulunan bir otelde düzenlenen gizli toplantıya katıldıkları iddiasının doğru olmadığını belirten diğer sanıklar da suçsuz olduklarını ifade ederek, tahliye ve beraatlarını istedi.

Mahkeme heyeti, sanıklardan G.'ye, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 10 yıl 6 ay, Ç.'ye 9 yıl 9 ay, A.'a 8 yıl 3 ay, Ö. ve Ç.'a 7 yıl 6'şar ay, G.'e 6 yıl 10 ay 15 gün, E., B., M., O., Ü., G. ve G.'e 6 yıl 3'er ay hapis cezası verdi. E. ve Ç.'in delil yetersizliğinden beraatına hükmeden heyet, tutuklu sanıklar G. ve Ç.'ın tahliyesine, G., Ç. ve A.'un yakalanmasına karar verdi. (AA)