Avdagiç, İTO Meclis Başkanı İbrahim Çağlar, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dursun Topçu ve bazı İTO Yönetim Kurulu Üyeleriyle birlikte İTO Merkez Binası'nda düzenlediği basın toplantısında, İTO'nun 128 yıllık tarihi boyunca doğruluk ve dürüstlüğün simgesi olduğunu, Başkanlarının bu konuda en büyük örnekleri oluşturduğunu söyledi.

Elbette hukuk ve adalete saygılı olduklarını dile getiren Avdagiç, "Ama şunu da belirtmek zorundayım, bu karar canımızı acıtmış, içimizi yakmıştır çünkü bu karar, avukatlardan aldığımız bilgiye göre, kabul edilebilir değildir. Gerçeği yansıtmaktan uzaktır. Niçin böyle konuşuyorum? Hiç kimse şunu gözden kaçırmasın, Murat Yalçıntaş bu iddialar ortaya çıktığında programını yarıda keserek Türk adaletinin çağrısına uyarak erken gelmiştir" dedi.

Murat Yalçıntaş'ın programını yarıda kesmeseydi dünden itibaren Akdeniz Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (ASCAME) toplantısı için Hırvatistan'da olacağına işaret eden Avdagiç, Hırvatistan Başbakanı'nın da Yalçıntaş'ın katılamamasından dolayı bu toplantıya iştirak etmeyeceğini bildirdiğini anlattı.

"Sayın Başkanımız hukuka aykırı bir işlem yapmadığı için, Türk adaletine inandığı için gelmiştir" diyen Avdagiç, Yalçıntaş'ın herhangi biri olmadığını, 350 bin üyeli, Türkiye'nin en büyük sivil toplum kuruluşu İTO'nun seçilmiş başkanı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) Başkan Yardımcısı, ASCAME'nin Başkanı olduğunu ifade etti.

Avukatların kendilerine verdiği bilgiye göre, Yalçıntaş hakkında "tutuklama ana şartları gerçekleşmemiş olmasına" rağmen tutuklama kararının çıktığını söyledi.

Şekib Avdagiç, "Sayın Başkanımızın yukarıda açıklanan gerekçelerden tutuklanması, asla onun suçlu olduğunu göstermemektedir. Hiç kuşkusuz hukukun en temel ilkelerinden biri, kişi hakkında verilmiş kesin bir mahkeme kararı olmaksızın o kişinin masum olduğu gerçeğidir. Başkanımız hakkında verilen karar, kesin bir mahkumiyet kararı değil, delillerin toplanması gerekçe gösterilerek verilen tedbir niteliğinde bir tutuklama kararıdır" diye konuştu.

Avdagiç, "Sayın Başkanımızın arkasındayız. Biliyoruz ve inanıyoruz ki Sayın Başkanımız hiçbir yasa dışı, hukuk dışı faaliyetin içinde değildir. Murat Yalçıntaş'ın masumiyetinden zerre kadar şüphemiz yoktur" dedi.

İTO Başkanı tutuklandı


Soruşturma kapsamında, Cumhuriyet savcıları Hüseyin Kocabey ve Mehmet Tamöz'ün tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk ettiği 11 şüpheli Nöbetçi Ankara 5. Sulh Ceza Mahkemesine çıkarılmıştı.

Mahkeme, aralarında İTO Başkanı Murat Yalçıntaş ile Yargıtay 12. Hukuk Dairesi Onursal Başkanı Mustafa Oskay'ın da bulunduğu 9 kişinin tutuklanmasına karar vermiş, 2 kişiyi ise serbest bırakmıştı.


Yargıtay'daki rüşvet soruşturmasında 9 tutuklama


Cnn Türk