İTÜ'de işçi ölümlerinin durdurulmasını isteyen öğrenciler, cam silerken düşüp ölen Murat Danacı’nın hayatını kaybetmesini protesto etti. Grup kampüs içinde bir yürüyüş gerçekleştirirken, sloganlarla Danacı’nın hayatını kaybettiği noktaya geldi. Burada Murat Danacı için bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi.

SLOGAN ATTILAR
Yakalarına Danacı’nın fotoğrafını takan İTÜ İş Güvenliği Kulübü öğrencileri ve Danacı’nın iş arkadaşları "Taşeron kaldırılsın, işçi güvenliği denetimleri sendikalar ve meslek odaları tarafından yapılsın, işçi ölümleri dursun! Murat Danacı kalbimizde yaşayacak!" yazılı pankart açtı. "Murat Danacı kalbimizde yaşıyor", "İşçi ölümleri kader değildir" sloganları atan grup üyeleri adına bir basın açıklaması yapıldı.

ÖLÜMÜ, ’İŞ KAZASI ,FITRAT" ŞEKLİNDE AÇIKLANAMAZ
Açıklamada, "Murat Danacı’nın ölümü kısaca iş kazası, bir anlık hata, fıtrat şeklinde açıklanamaz. Son 2 yılda 3 işçinin hayatını kaybettiği İTÜ’de Murat Danacı’nın son olmasını ümit ediyoruz. Bunun olabilmesinin İTÜ’de taşeronun kaldırılmasından iş güvenlik denetimlerinin meslek odaları ve sendikalar tarafından yapılmasından geçtiğini düşünüyoruz." denildi. Grup açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı.
Öte yandan özel güvenlik görevlilerinin öğrencilerin görüntülerini çekmesi dikkat çekti.

İTÜ’yü ayağa kaldıran ölüm


Hürriyet